Image default
PosaoPoslovi NjemačkaZanimljivo

Dolazi MART, evo šta vam treba da idete u Njemačku

Prije nego što podnesu zahtjev za vizu, zainteresirani kandidati trebaju imati službeno rješenje o priznavanju svoje struke. Priznavanje vrše samo ovlaštene ustanove.

Informacije o postupcima možete naći pod www.anerkennung-in-deutschland.de, prenosi Centralna.ba.

Zainteresirani kvalificirani radnici bi trebali blagovremeno pokrenuti ovaj postupak. To je moguće učiniti i prije nego što od 01.03. 2020. novi propisi stupe na snagu.

Čim dobiju Rješenje o priznavanju stručne spreme, kvalificirani radnici mogu podnijeti zahtjev za vizu kako bi došli u Njemačku i prihvatili neku ponudu za radno mjesto za koje su kvalificirani.

Ukoliko njemačke ustanove samo djelomično priznaju stručnu kvalifikaciju, zainteresirani kandidati mogu dobiti vizu u svrhu usavršavanja i kvalifikacije u Njemačkoj. Pod određenim uvjetima, oni se već tijekom tog dodatnog obrazovanja mogu zaposliti.

Osobe koje imaju odgovarajuće znanje iz njemačkog jezika i posjeduju financijska sredstva kako bi se sami uzdržavali, mogu podnijeti zahtjev za vizu u svrhu traženja radnog mjesta. Ova viza ima rok trajanja od šest mjeseci.

Maturanti koji su završili srednju školu a mlađi su od 25 godina mogu doći u Njemačku maksimalno na šest mjeseci, kako bi se mogli natjecati za mjesto za obavljanje stručnog obrazovanja, ako im njihovo završno svjedočanstvo srednje škole omogućava upis na studij, ako imaju dokaz o dobrom poznavanju njemačkog jezika (nivo B2) i ako imaju financijska sredstva za uzdržavanje.

Nešto drukčiji propisi će važiti za stručnu radnu snagu koja je starija od 45 godina. Ukoliko dođu u Njemačku u svrhu zapošljavanja, biće potrebno da predoče ugovor o radu sa određenom minimalnom zaradom ili dokaz o adekvatnom osiguravanju sredstava u starosti.

Ostavite Vaš komentar!

Related posts

Loš urod kukuruza u najvećoj žitnici u BiH

SAVJETNICI

Posao Njemačka

SAVJETNICI

Ne trebate bacati koru lubenice: 95% zdravih tvari nalaze se u kori

SAVJETNICI

Leave a Comment