Image default
Arhiva

Đoković: Promijenio sam prioritete!

Kako je rekao, ključni čovjek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Becker, najavivši razgovore s Nijemcem oko produžetka saradnje

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je “promijenio prioritet”, da prvo mjesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

– To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule – rekao je Đoković u Beogradu, prenosi B92.

Kako je objasnio, njegova sadašnja želja je da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima i ponovio da nakon osvajanja Roland Garrosa to više nije bio slučaj.

– Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, objeručke ću ih prihvatiti. Sada sam na ‘aktivnom’ odmoru. Za sada je plan takav, a sljedeća stanica jeste Masters u Šangaju. I dalje postoji ‘mikro’ povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis – izjavio je Đoković.

Kako je rekao, ključni čovjek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Becker, najavivši razgovore s Nijemcem oko produžetka saradnje.

– On je najviše doprinio psihološki, ono što proživljavam, on je veliki dio toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje. Nakon Roland Garrosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidjelo. Oduvijek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija posljednjih mjeseci – osjećam ‘teret i pritisak’ priče o istoriji – rekao je Đoković.

Related posts

Nesanica: Bolest naše generacije

BIHAMK nas vara svaki dan: Cesta Srbljani-Bosanska Krupa prohodna u potpunosti

Yahoo je hakiran, promijenite lozinku što prije!

Leave a Comment