Dobre vijesti za Cazinske obrtnike

OBRTNIČKA KOMORA
DOBRE VIJESTI ZA CAZINSKE OBRTNIKE: U pripremi novi Zakon koji će dozvoljavati uvoz i izvoz

Predsjednik Obrtničke komore USK Šemsudin Bajrić smatra da je nužna potreba da sadašnji zakon pretrpi brojne izmjene, jer u mnogome ograničava obrtnike donijeti niz pozitivni promjena u korist obrtnika. Njime bi se trebale…

cazin-biznis

Predsjednik Obrtničke komore USK Šemsudin Bajrić smatra da je nužna potreba da sadašnji zakon pretrpi brojne izmjene, jer u mnogome ograničava obrtnike donijeti  niz pozitivni promjena u korist obrtnika.

Njime bi se trebale pojednostaviti procedure za funkcioniranje obrta. Također, obezbijedit pretpostavke za kvalitetan registar obrta, koji u posljednjih šest godina nikada nije zaživio”, kažu u Ministarsrvu  razvoja, poduzetništva i obrta FBiH. Novi zakon, trebao bi stvoriti pretpostavke da obrtnici  imaju pravo u skladu sa svojim potrebama uvoziti repromaterijal i izvoziti gotove proizvode što po sadašnjem zakonu nisu u mogućnosti.

Predsjednik Obrtničke komore USK Šemsudin Bajrić smatra  da je nužna  potreba da  sadašnji zakon  pretrpi  brojne  izmjene,  jer u mnogome ograničava obrtnike.

U resornom ministarstvu  smatraju da je potrebno izraditi  moderan  proevropski zakon o obrtu i srodnim djelatnostima nominiran prije svega  od strane  obrtnika i obrtničkih sistemau Federaciji.

Samo jak komorski  sistem  temeljenim na  kvalitetnim zakonskim osnovama može  osigurati stabilnost  i prosperitet obrtnika.

Izvor: rtvusk.ba / cazin.net