Image default
Arhiva

Đumbir u borbi protiv masnoća

Đumbir kao jedan od najčešće korištenih začina na svijetu ima dugu povijest upotrebe kao biljni lijek za liječenje raznih bolesti zahvaljujući raznim fitokemikalijima i antioksidantima.

Đumbir i masnoće

Američka i kineska akademija znanosti provele su istraživanje o djelovanju đumbira na proces mršavljenja. Zaključili su kako đumbir smiruje oksidativni stres (oblik staničnog starenja), ima protuupalno svojstvo i snižava kolesterol i krvni tlak.

Može čak smanjiti aterosklerozu, odnosno nakupljanje opasne masti u arterijama. Studije su pokazale da konzumiranje đumbira može poboljšati topljenje kalorija i smanjiti osjećaj gladi te da je povezan s gubitkom tjelesne mase kod odraslih pretilih osoba. Također je povezana s pozitivnim promjenama u kolesterolu, šećeru u krvi, krvnom tlaku, upalnim proteinima i zdravlju jetre.

                      Povećava pokretljivost crijeva i potiče metabolizam.

Naravno, ove studije koje su proveli na Američkoj akademiji za znanost nisu pokazale jednake rezultate kod svih ispitanika. No stručnjaci napominju kako je đumbir unatoč tome odličan izbor za čajeve i kolače te da svakodnevna konzumacija može dati samo pozitivne učinke.

Related posts

Rusija u smanjenje proizvodnje kreće s rekordnih visina

SAVJETNICI

Radno vrijeme i kontakti odjela za vize Ambasade S.R.Njemačke

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment