Dijasporo pomozi: Saudin Kapić hitno treba vašu pomoć

 

Priča iz Cazinske krajine koja je dirnula mnoga srca desila se prije nekoliko dana, a glavni akter je bolesni četrnaestogodišnji dječak iz MZ Podzvizd, općina Velika Kladuša. Naime, Suadin Kapić je obolio od bakterije sepsa, koja mu napada koštane zglobove. Tim povodom, u humanitarnu akciju za liječenje Saudina se uključio Adis Ady Ćoralić iz Cazina kako bi se skupio potreban novac za operaciju kuka.

Posjetimo, Adis je jedan od navijača “Ljuti Krajišnici” koji je preživio tešku saobraćajnu nesreću u Poljskoj u kojoj su poginula tri navijača, Hasib, Vildan i Almir.
Jedna od želja koju je imao Saudin je upoznati bivšeg kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, njemu najdražeg igrača koji se takođe svojim novčanim prilogom uključio u liječenje malog Saudina.

Susret Saudina i Emira je dogovorio Adis Ady Ćoralić veliki prijatelj Emira Spahića i Reprezentacije Bosne i Hercegovine, a desio se prije tri dana kada je u kampu reprezentacije u Zenici Emir ugostio Adisa i Saudina. Pri boravku u kampu Saudin nije mogao sakriti oduševljenje i zadovoljstvo što je upoznao reprezentativca Bosne i Hercegovine te mu se ostvario dugogodišnji san.

Ovo je ujedno još jedan primjer o ljudskoj veličini Emira Spahića koji je u bezbroj situacija izlazio u susret i pomagao onima kojima je pomoć bila potrebna, što ga čini jednim od najpopularnijim bh. reprezentativcem.

 

apel
apel
apel
apel
apel
apel
apel
apel
apel
apel
  
Cazin.NET krajina ba agencije