Demokratija ili rat protiv islama ? Šta Bošnjo mora znati o EU..

Ako muslimane optužuju za radikalizam , džihad  i sve ostalo, šta je sa zapadom ?

Da li je na pomolu ili je već počeo novi križarski pohod na muslimane , islam i sve šta nije po normama EU …

Svi mediji kako strani tako i naši utrkuju se ko može više i gore pisati o islamu..

Jutros čitam Slovačka zabranuje islam i ne bi to čudilo nikog da su prvi u Europi.

Neka mala zemlja ima diktatora pa zabranio neku religiju, ali u pitanju je demokratija gdje nas na silu guraju.

Šta nas čeka u toj Europi, našu ratom uništenu Bosnu ..

Naši političari su nas davno prodali pa nam je izbor bježati na zapad i asimilirati se, ili tiho nestati ko Palestinci ili još gore ko Rohinja muslimani.

Svaki par mjeseci novine pune izjava u kojim parlementarci , predsjednici stranaka pozivaju na linč drugi i drugačiji.

Holandski političar Geert Wilders, koji se zalaže za zabranu Kur'ana u … Prema njegovom mišljenju, muslimani pretvaraju Evropu u “arapsku koloniju”. …

Alternativa za Njemačku (AfD) očekuje se složeniji politički ambijent kada su u pitanju sigurnost i prava muslimana u Njemačkoj , jer predsjednik stranke želi očistiti Njemačku od muslimana..

U Švicarskoji živi oko 350 000 mislimana, a u čitavoj se zemlji uzdižu tek četiri minareta. Ako prijedlog bude prihvaćen, Švicarskom će ustavu biti pridodana rečenica u kojoj će se izričito zabraniti gradnja minareta.

Jorg Hajder i njegova ostavština , Marine Le Pen i njen otac njihovi saveznici u Italiji ..

Za jednog prosječnog čitaoca ne treba puno objašnjavati , ali mi smo lijeni za knjigu pa da malo pojasnim..

Sve što trebate znati o krajnjoj desnici i fašistima koji imaju petinu mandata u EP. Uživajte!
Njezin je otac izjavio da bi problem imigranata riješio u roku od tri mjeseca tako da među njih pusti virus ebole.

Nedugo zatim njegova nasljednica Marine Le Pen premoćno je pobijedila na euroizborima u Francuskoj.

Francuski Nacionalni front u Europski parlament šalje 24 zastupnika krajnje desnice, jednako kao i britanski UKIP, desničarska Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva. Francuska i Velika Britanija nisu zanimljive samo stoga što su u EP poslale najviše notornih desničara.

 

Trenutačno se dvije nove jake snage – francuska Nacionalna fronta i UKIP trude oko pridobivanja zastupnika za svoje parlamentarne grupacije. Pojedinačni zastupnici teško se mogu izboriti za svoj glas među 750 drugih kolega; da bi bili vidljivi, potreban im je rad unutar grupacije, što je uvjet i za sudjelovanje u odborima i za sredstva.

Uvjeti za osnivanje grupacije predviđaju najmanje 25 zastupnika iz sedam zemalja. Marine Le Pen je u srijedu u Bruxellesu objavila da potreban broj zastupnika premašuje, ali ono što joj u trenutku dok ovo pišemo nedostaje je potpora iz barem još dvije zemlje.

Dok je među šefovima vlada u Bruxellesu vladala nelagoda zbog nepoštivanja onoga što je bilo široko dogovoreno – Cameron je lobirao protiv imenovanja Jeana Claudea Junckera na mjesto predsjednika Europske komisije iako su pučani osvojili najviše mjesta u novom sazivu parlamenta – Marine Le Pen je po hodnicima okupljala svoju buduću grupu.

Sretno se smiješeći kamerama, objavila je kako će joj se uz četiri nizozemska zastupnika desničara Geerta Wildersa pridružiti i četiri zastupnika austrijske Slobodarske stranke, jedan belgijski zastupnik i pet zastupnika talijanske Sjeverne lige koji su do sada bili s UKIP-om u grupaciji Europa slobode i demokracije (EFD).

 

Na istom avionu za Bruxelles predsjednik Sjeverne lige Matteo Salvini naletio je na Beppea Grilla, koji je krenuo na pregovore s Farageom o uključenju svojih 17 zastupnika u Farageovu grupaciju EFD. Pokret pet zvjezdica svojim je populističkim nastupom osigurao drugo mjesto u Italiji s 21 posto potpore. Hoće li se dogovoriti, još je neizvjesno.

 

Marine Le Pen boduje na Dansku narodnu stranku, ali ta se stranka navodno grozi francuske desničarke i sklonija je UKIP-u. Le Pen se nada i da bi joj se mogla pridružiti Sverigedemokratema, stranka švedske krajnje desnice koja je osvojila potporu 10 posto inače vrlo liberalnih Šveđana i tako dobila dva mandata, a računa i na finske desničare. Rok za sklapanje grupacije istječe joj 1. srpnja, kada treba biti formiran Parlament.

 

Tko to predstavlja Europljane u Europskom parlamentu – desničarski populisti

Obistinile su se crne slutnje da će na europskim izborima krajnja i fašistička desnica osvojiti 20 posto mandata te krenuti na ugrožavanje europskog projekta iz samog središta EU-a. Svima je zajednička borba protiv velikih ovlasti Unije i strah od drugih. Koliko su to dobri uvjeti za međusobnu suradnju imat ćemo prilike vidjeti. Marine Le Pen i Geert Wilders koji predstavljaju okosnicu moguće buduće grupacije imaju zajedničku agendu protiv Europe i muslimanskih imigranata, ali ne i o svemu drugome.

 

Geert Wilders, za razliku od ostatka društva, nema ništa protiv homoseksualaca, a muslimane mrzi toliko da voli Židove, narod koji je trn u oku brojnoj subraći. Teško bi na ovom mjestu bilo pobrojati sve stranke koje koketiraju s krajnjom desnicom ili čak i nose tetovirane kukaste križeve, jer je samo nekoliko zemalja EU potpuno izbjeglo desničare. Pokušat ćemo predstaviti barem najznačajnije.

 

NACIONALNI FRONT Nacionalni front Marine Le Pen osvojio je na Europskim izborima 25 posto svih glasova, s tim da je u Francuskoj na izbore izašlo 43,5 posto birača, što je bilo više od europskog prosjeka. Najtužnije je da vrijeme radi u njezinu korist – konzervativci se raspadaju pod teretom afera, a vladajuće socijaliste Marine Le Pen pretekla je za čak 11 posto. Tužno je i to što Francuska s Njemačkom predstavlja samu kičmu EU-a. S Francuskom koja želi zauzdati Europu EU će postati invalid oslonjen na samo jednu nogu – Njemačku.

 

Osnivač Nacionalnog fronta Jean Marie Le Pen predstavljao je gadnog redikula. Njegova kći umila je imidž stranke i pronašla načina da k sebi privuče obespravljene radnike, nezaposlene, brojne gubitnike recesije. Zagovara zauzdavanje Europske unije i vraćanje Francuske Francuskoj (uključujući i serviranje svinjetine muslimanima u školama).

UKIP Stranka je osnovana još 1993. godine kao euroskeptična desna stranka, ali se u zadnje vrijeme ističe po svojim ksenofobičnim i rasističkim izjavama i borbi protiv imigranata. Od 2010. godine na čelu joj je Nigel Farage. Na europskim izborima ti desničarski populisti dobili su 27 posto, ali, tješe se Britanci, izlaznost je bila mala, a i u stopu su ih slijedili laburisti s 25 te konzervativci s 23 posto.

 

No, kad smo kod britanskih torijevaca – i oni u Europskom parlamentu igraju u desničarskom društvu u grupaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR) u kojima im društvo pravi i naša Ruža Tomašić. Tu su grupaciju osnovali britanski konzervativci nakon izbora 2009. odvojivši se od pučana kako bi što uvjerljivije demonstrirali britanske zahtjeve za veću autonomiju od europskih institucija, ne libeći se suradnje s kojekakvim sumnjivim likovima s europskog istoka, često upravo onima protiv kojih u domovini tako revno govore.

 

Torijevaca je u toj grupaciji sada 19, jednako koliko i Poljaka iz stranke Pravo i pravda, koji su pobijedili na izborima u Poljskoj, a društvo im, ako koga ne preotme Marine Le Pen, uz Ružu Tomašić prave još dva Čeha i po jedan zastupnik iz Litve, Latvije, Slovačke i Nizozemske. Mogla bi im se priključiti i njemačka euroskeptična stranka Alternativa za Njemačku koja traži izlazak iz eurozone.

 

DANSKA NARODNA STRANKA Danska narodna stranka, stranka krajnje desnice, pobijedila je u toj zemlji sa zapanjujućih 27 posto glasova i tako osvojila četiri mandata. Njezina osnivačica Pia Kjærsgaard smatra da imigracija nije ni prirodna ni dobrodošla. Marine Le Pen želi je u svojoj grupaciji, ali oni se nećkaju, smatrajući da Nacionalni front nije dobro društvo za njih.

STRANKA SLOBODE Nizozemska populistička Stranka slobode nije ostvarila uspjeh kakav je njezin vođa i osnivač Geert Wilders priželjkivao. Izbore su završili sa samo četiri zastupnika, a nadali su se barem dvostruko većem broju. Wilders je poznat po svojoj mržnji prema islamu, traži zabranu izgradnji džamija u Nizozemskoj i protjerivanje svih muslimana iz zemlje, a zabilježeno je i kako je muslimansku svetu knjigu usporedio s Hitlerovim ”Mein Kampfom”.

 

Na predizbornom skupu od okupljenih je tražio da se izjasne “žele li više ili manje Marokanaca u zemlji”, na što mu je oduševljeno mnoštvo uzvratilo s “manje, manje”. Wilders sebe ne smatra fašistom nego “desničarom” i “liberalom”.

 

SLOBODARSKA STRANKA Austrijska Slobodarska stranka osvojila je 20 posto glasova i udvostručila broj zastupnika na četiri mjesta. Njezin vođa Heinz-Christian Strache izrazito se protivi daljnjem useljavanju imigranata, naročito muslimana u Austriju. Stranka se spremna udružiti s Marine Le Pen u istu grupaciju.

 

SJEVERNA LIGA Talijanska Sjeverna liga osvojila je svega 6 posto glasova, ali imala je oštru konkurenciju u vidu populističkog Pokreta pet zvjezdica koji je drugoplasiran, iza stranke uspješnog novog talijanskog premijera. Sjeverna liga osvojila je pet zastupnika koje će rado udružiti s glasovima Nacionalnog fronta.

FINCI Finska populistička stranka ranije poznata kao Pravi Finci osvojila je dva mjesta na izborima. Euroskeptici su, protive se euru i natječu u ksenofobičnim izjavama na račun muslimana. Mediji su nedavno podsjetili kako je jedan pripadnik stranke odbio doći na bal povodom Dana nezavisnosti jer nije želio biti u istoj prostoriji sa istospolnim parovima. Za dva zastupnika upravo se otimaju Le Pen i Farage.

 

Neonacisti

 

JOBBIK Postoje i oni s kojima u Europskom parlamentu nitko ne želi biti u društvu. Prije svih to je Jobbik, mađarska neonacistička organizacija koja je razvila i vlastitu vojsku. Uz veličanje nacizma posebno su opasni za pripadnike velike romske zajednice u Mađarskoj. Jobbikovci su bili drugoplasirani s 15-postotnom potporom (drugi po snazi su i na nacionalnim izborima) i tako osvojili tri zastupnika. Pobijedio je vladajući Fidezs, ali kako je krenulo, i oni možda neće ostati još dugo u pučanima.

 

ZLATNA ZORA Iako je u Grčkoj trijumf odnijela ljevica, trećeplasirana je neonacistička Zlatna zora, koja je s osvojenih 9 posto dobila tri mandata. Zlatna zora poznata je po premlaćivanju i ubijanju imigranata i neistomišljenika, a protiv vodstva stranke prošle je jeseni pokrenut i sudski proces. Nitko ih ne želi u svojoj grupaciji, pa se trenutačno u Europskom parlamentu vode pod “ostali”.

 

NPD Zahvaljujući potpuno proporcionalnom sustavu u kojem je bilo dovoljno osvojiti minimum glasova za prolaz, Njemačka u Europski parlament šalje i jednog pravog neonacista, što je nezabilježeno u novijoj povijesti. Za mandat mu je bilo dovoljno to što je osvojio 1 posto glasova. Na predizbornim plakatima uoči izbora neonacistički NPD je riječju “gas” aludirao da bi rješenje za imigrante u Njemačkoj bile plinske komore. U intervjuima članovi te stranke ističu kako je Europa “kontinent bijelih ljudi”.

Slovačka je usvojila proceduru za zakon kojim se predviđa da islam u ovoj državi ne može imati status zvanične religije.

Ovaj potez Slovaka samo je novi u nizu rastućeg anti-islamskog raspoloženja koje sve više zahvata zemlje Evropske unije.
Slovačka se boji velikog priliva izbjeglica i muslimanskih migranata, a u ovoj zemlji sve je više prisutno antimuslimansko raspoloženje.

Premijer Slovačke Robert Fico javno je kazao kako “islam nema mjesta u Slovačkoj”.

Slovački je parlemant usvojio prijedlog zakona, koji je predložila Slovačka nacionalna partija (SNS), kojim se predviđa da relgija u ovoj zemlji može dobiti status zvanične samo ako ima 50.000 registrovanih vjernika.

Ovaj je zakon, tvrdi Reuters, osmišljen kako islam ne bi mogao dobiti status zvanične religije u Slovačkoj, s obzirom da u ovoj zemlji živi svega 2.000 muslimana.

“Islamizacija počinje sa kebabom i već se sprovodi u Bratislavi. Trebamo se suočiti sa onim što bi nam se moglo desiti za pet ili deset godina. Moramo učiniti sve da se u Slovačkoj u budućnosti ne izgradi niti jedna džamija”, rekao je predsjednik SNS-a Andrej Danko.