Image default
Arhiva

Dal’ ste čuli za kombajn od kokaina

Kako doznajemo,  pet stotina kila kokaina skrivenog u poljoprivrednim mašinama, koji je prevezen teretnim vozilima, a koji je poslan iz luke u Hrvatskoj, otkriveno je na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u gradu Metković.
Droga je prevezena pomorskim putem u kontejnerima iz Latino-Amerike do morske luke na otoku Malta i poslije do luka u Hrvatskoj i trebala je biti distribuirana u zemljama Evropske Unije.
Kako je navela novinska agencija EFE, Zamjenik direktora Europola sa sjedištem u Bosni, jučer je na konferenciji za medije, potvrdio da, iako je droga stigla u Bosnu iz Latinske Amerike „postoje jasne veze sa Kolumbijsko-Ekvatorijanskimkartelima. Od prije dva mjeseca, SIPA je počela istražne radnje o jednoj bandi narkodilera koja je poslala drugim članovima iste bande 350 kila ove droge na otok Maltu. Na ovom otoku se droga nalazila u kontejnerima za banane preduzeća koje je vršilo izvoz robe od Latinoamerike do luka u Hrvatskoj.
Kako je informisano, lokalizirano je 500 kg kokainau dva teretna vozila na istočnoj granici Bosne i Herecgovine sa Hrvatskom čiji položaj je otkriven; ostalih 350 kg je pronađeno na otoku Malta.
Bez obzira na poduzete sigurnosne mjere koje su poduzeli njeni članovi, policijski agenti su uspjelisaznati da se pripremalo slanje i prijevoz droge sa otoka Malta prema Evropi te je uspostavljena koordinacija sa Europolom koja je omogućila lokalizovanje vozila koja su prevozila drogu u blizini bosanske granice.
Nakon što su identificirani navodni članovi organizacije, kao i prijevozna vozila, formirana je grupa od 20 policajaca koja je okončala slučaj hapšenjem i pritvaranjem 4 osobe, kao potencijalnih izvršilaca djela prometa droga.

Portal Pravi Savjeti. info

 

 

Kako navode glasnogovornici, među uhapšenim članovima bande su se nalazila dva muškarca holandske i hrvatske nacionalnosti.

Related posts

Naglo “sazrijevanje malina” je uzrok prestanka otkupa ili …

SAVJETNICI

Nakon Njemačke otvara se Danska, slijede i ostali. Počinje egzodus radno sposobnih iz BiH

SAVJETNICI

Majka i blizanci

SAVJETNICI

Leave a Comment