Image default
Arhiva

Čudo iz Krajine:Tarik Salkić ima 10 godina i 87 zlatnih medalja

Maleni Tarik je medalje donosio sa domaćih, kao i sa inostranih takmičenja koja su održavana po Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Nevjerovatni uspjesi smjestili su ga na prvo mjesto prema renkingu portala ekarate.eu, a ono što posebno vrijedi naglasiti jeste da je Salkić prvi u konkurenciji svih takmičara u muškoj kategoriji. Dakle, od najmanjih do najstarijih takmičara, a na listi je ukupno 3.190 imena.
“Na renkingu portala ekarate.eu su uključena 22 međunarodna takmičenja, a Tarik je nastupio na devet tih turnira. Na tih devet turnira osvojio je 21 zlatnu medalju, pet srebrenih i dvije bronze što mu je donijelo prvo mjesto na listi gdje su uključeni svi uzrasti. Dakle, od najmanjih uzrasta do seniora. A on je prvi i u katama ukupno svi uzrasti, kate mlađi učenici i kate učenici“, kazao je za Klix.ba Tarikov otac Adis Salkić.

Najbolji takmičar u poretku svih uzrasta računajući i kate i borbe

Najbolji takmičar u poretku svih uzrasta računajući i kate i borbe

Tarik je rođen 13. novembra 2006. godine. Sudeći prema rezultatima i njegovoj želji, karate će biti njegov životni put. Karate je počeo trenirati u januaru 2013. godine kada je imao šest godina, a prvu medalju donio je sa turnira u Bihaću godinu dana kasnije. Nakon toga medalje je bilo sve teže brojati.

“Svaki dan ima trening. Vikendom kada ide na turnire ne trenira i nekada uzme nedjelju slobodnu. Nama je zadovoljstvo pratiti ga zato što on ima veliku želju i puno energije ulaže u to. Sve nam se svodi na treninge i putovanja. On je sa šest godina počeo trenirati i njegov glavni trener Emin Redžić je odmah vidio da on ima dar za to. Na prvom turniru u Bihaću 2014. godine osvojio je zlato i ostalo je priča za sebe”, govori Adis Salkić.

U počecima Tarik je preferirao takmičenja u katama, a tokom posljednjih godinu i po dana redovno nastupa i u borbama gdje prema renkingu ekarate.eu portala zauzima 15. mjesto u poretku svih uzrasta.

Po učinku u borbama Salkić zauzima 15. mjesto na renkingu u konkurenciji svih uzrasta

Po učinku u borbama Salkić zauzima 15. mjesto na renkingu u konkurenciji svih uzrasta

“Tarik više preferira kate, ali u zadnjih godinu i po dana nastupa i u borbama gdje je jako prepoznatljiv. Ove godine je u borbama osvojio 15 zlatnih medalja od čega 10 sa međunarodnih takmičenja”, kazao je Adis Salkić za klix.ba .

Related posts

“Dobar, bolji, najbolji … čovjek.” (VIDEO)

SAVJETNICI

Biciklistički klub Cazin lovi medalje u Kninu

SAVJETNICI

SUPKS u Turskoj

SAVJETNICI

Leave a Comment