Image default
Arhiva

Cijeli region pokrenuo akciju besplatne jakne za siromašne

Besplatne jakne građanima u hladnim zimskim danima

Akcijom „Imaš jaknu viška – ostavi, trebaš jaknu – uzmi“ po uzoru na druge gradove u Evropi želi pomoći onima koji sebi u hladnim zimskim danima ne mogu priuštiti jakne i druge odjevne predmete

KAKANJ (AA) – Radnica jedne kakanjske prodavnice, Irma Gredić-Lopo pokrenula je humanitarnu akciju za sve građane Kaknja kojima je potrebna pomoć u vidu besplatnih jakni koje ustupaju sugrađani, javlja Anadolu Agency (AA).

Gredić-Lopo uposlenica je jedne prodavnice odjeće u Kaknju specijalizirane za prodavanje dječije odjeće, ali je svojom akcijom željela da obuhvati stanovnike svih uzrasta.

Akcijom “Imaš jaknu viška – ostavi, trebaš jaknu – uzmi“ po uzoru na druge gradove u Evropi želi pomoći onima koji sebi u hladnim zimskim danima ne mogu priuštiti jakne i druge odjevne predmete.

“Ove godine su veliki minusi, dosta naroda nije u mogućnosti da sebi priušti jaknu, i ima dosta socijalnih slučajeva. Dobrodošli su svih uzrasta, sve odrasle osobe koje imaju u ormaru, negdje sa strane sklonjeno, viška neki odijevni predmet. Može učestvovati bilo ko, a pozivam sve da ostave i skafandere i sve ostale odijevne predmete koji će nekome dobro doći u ovim zimskim danima“, rekla je Gredić-Lopo.

Travničan Duško Šećerović je pokrenuo akciju Jkna za drugog , jer je vidio sličnu inicijativu u Zagrebu.

Pozvao prijatelje preko društveni mreža da daruju jaknu viška potrebnima.

Lokacija je ispred pržionice kahve u Zenjaku, gdje svaki višak tople garderobe mogu ostaviti na ovom punktu.

Jakna , bunda , kaput sve šta vam je višak a pomoći će nekom u ovim hladnim noćima sve prikupljamo.

Garderoba koja dolazi u prosjeku nakon 30 minuta je odnešena , to je dobar znak da smo nekog pomogli ali i da ima potrebnih..

Apelujemo da se građani priključe ali da i šire priču o ovom humanom projektu.

Lokacija punkta je ispred pržionice kahve ”DAS Company” u ulici Zenjak u Travniku.

– 0dmah iza prolaza iz ulice Čabruša-

Oni koji se žele priključiti akciji doniranja kaputa i toplih jakni za beskućnike i siromašne sugrađane u Rijeci to mogu učiniti danas od 17 do 19 sati u prostorima Socijalne samoposluge na adresi Brajda 7
Imaš jaknu ostavi, treba ti jakna uzmi, naziv je humanitarne akcije koju je tijekom jučerašnjeg dana pokrenuo Portal dobrote, poznat po prijašnjoj akciji Kruh za poslije. Od 16 do 19 sati, pa sve do kraja zime, građani mogu kod trgovine PMS u Tkalčićevoj 61 u Zagrebu donijeti svoje zimske jakne koje više ne nose ili uzeti jednu jaknu ako im je potrebna. Iako je akcija službeno počela u 16 sati, samo nekoliko sati kasnije građani su donirali više od 500 jakni i kaputa. Brojni su i oni koji po jakne dolaze, a interes za akciju je velik i u ostatku zemlje, piše Novi list.

“Zovu nas kako ovo organizirati. Javili su nam se iz Osijeka, Zadra, Požege, Rijeke, Varaždina… Nadam se da će ovaj popis do kraja dana bit još puno duži”, ističe Sanja Bjonda s Portala dobrote.

Jakne se prikupljaju i u Zadru · Vinkovci · Zagreb – Travniku -Kaknju….

Nadamo se i drugi gradovi će slijediti ovaj svijetli primjer.

 

 

Related posts

Orjentacioni program tretiranja maline

SAVJETNICI

Bosanska komedija preživljavanja

SAVJETNICI

Stanje na putevima

SAVJETNICI

Leave a Comment