Celebrity, kulinarski takmičarski šou na Hayat TV

Akcenat je na zabavi, očekuje vas puno smijeha
Nova sezona je humanitarnog karaktera, a s vama se kao i do sada druže dobri stari dvojac, Faruk Čaluk i Nihad Mameledžija – od ponedjeljka do četvrtka od 18.00 sati

Za sve ljubitelje kulinarskih emisija ove sedmice stiglo je osvježenje s Hayat TV-a, i to četvrta sezona „Super recept: Celebrity“. Kuharska umijeća će prezentirati društveno odgovorne, poznate osobe iz naše države. Nova sezona je humanitarnog karaktera i sva sredstva će se donirati narodnim kuhinjama i ugroženijim kategorijama.

https://www.youtube.com/watch?v=POAcY_2Ojz0

Neophodna pomoć

Svake sedmice takmičit će se tri kuhara. Ekipa Faktora je prisustvovala snimanju  takmičenja .

– Hayat televizija je davno počela snimati emisiju “Super recept“, prvi takmičarski, televizijski kulinarski šou. Bio je veliki izazov opremiti studio i osposobiti ga u svakom mogućem smislu, pozvati ljude na takmičenje, a sve s ciljem da se promoviše priča o zdravom načinu ishrane – ističe Aida Mahmutović, urednica emisije.

Prethodne sezone, s amaterima kuharima, protekle su uspješno, a budući da su se takmičari borili za izuzetno vrijedne nagrade, Hayatova ekipa je došla na ideju da napravi priču, čiji bi nosioci bile javne ličnosti, koji bi učešćem doprinijeli skupljanju sredstava.

– Kompletan nagradni fond namijenjem je najugroženijoj populaciji u BiH, korisnicima javnih kuhinja. Za taj dio brinu se partneri našeg projekta i Hayat TV. Po okončanju emitiranja, što je početkom juna mjeseca, organiziranom akcijom donacije će biti uručene u tri bh. javne kuhinje. Vrlo je bitno istaći da je uloga javnih ličnosti u cijeloj ovoj priči izuzetno važna i na tu saradnju smo posebno ponosni. Dobro bh. čovjeka je naša najveća vrijednost – govori Mahmutović.

https://www.youtube.com/watch?v=23osxtkHgb0

Obični čovječuljak

Emisije kao i do sada možete gledati od ponedjeljka do četvrtka od 18 sati, a s vama se kao i u prethodnim sezonama druže voditelj Faruk Čaluk i kuhar Nihad Mameledžija.

– Već tri sezone smo se družili s anonimnim ljudima, tako da je ovo potpuno drugačije iskustvo. Puno je lakše i opuštenije raditi, jer je riječ o ljudima koji imaju iskustvo pred kamerama, a do sada sam uvijek nastojao da takmičare opuštam pred njima. Sad se možemo koncentrisati na šalu – kaže voditelj emisije Faruk Čaluk, otkrivši da su se poznate face do sada veoma dobro snašle u kuhinji.

– Do sada nismo imali situaciju da se neko nije snašao. Ali, da su mene pozvali, to bi bio problem, jer ne znam kuhati – kaže kroz smijeh voditelj, iza kojeg su 24 godine rada pred kamerama.

Kaže da voli svoj posao i da nikada nije bio opterećen popularnošću, a drago mu je kada ga ljudi prepoznaju na ulici.

– Neki vas vole, a neki ne. Na to se u ovom poslu vremenom naviknete. Ne želim da me to optereti, jer i ja sam “obični čovječuljak“ – smješka se Čaluk.

Da se ne bavi novinarstvom, Faruk bi definitivno bio dirigent.

– To je moj neostvareni san, ali nažalost, nisam imao priliku ići tim putem – govori voditelj.

Ribe u horoskopu

https://www.youtube.com/watch?v=_DCXJCWKL2I

Za kolegu, kuhara Nihada Mameledžiju, Faruk ima samo riječi hvale.

– Nihad je čovjek za poželjeti. Uvijek simpatičan, nasmijan, pozitivan, stručan, beskrajno lagan za komunikaciju i šalu, na svoj, ali i na tuđiračun. Vrlo je profesionalan, što bi se reklo “saburli“ i ništa ga ne može istjerati iz cipela.

I Mameledžija njemu “nije ostao dužan“.

– Faruka znam više od 20 godina, a 17 godina skupa na Hayatu. Odlično smo do sada sarađivali, a snašli smo se i u novoj sezoni. Isti smo horoskopski znak – ribe, pa je to vjerovatno jedan od razloga što tako dobro funkcionišemo godinama – govori Mameledžija, koji je zadovoljan do sada urađenim poslom u novoj sezoni šoua.

– Ovdje nismo strogi i ne ulazimo u detalje kao s anonimnim takmičarima. S poznatima se više zezamo, a usput i educiramo javnost. Iako je godinama u ovome poslu, priznaje da i nije uvijek lako ocijeniti nečije jelo.

– Nekada je stvarno teško, jer se pojave skoro identična jela, posebno ufinalnim emisijama. Onda smo se organizovali da dovedemo više šefova. Svi ocijenimo tajno, tako da ne znamo kako je ko glasao – kaže Nihad, priznavši da se mnogo zabavlja u novoj sezoni.

– Mislim da će emisije biti gledanije, jer ima dosta „provala“ i humora, što je najbitnije.

Nihad i Faruk iza kamera

Kada nisu u studiju, Faruk i Nihad najviše vremena provode s porodicom. Nihadove kćerke već su pokazale afinitet prema kuhanju, a on ih nastoji naučiti kolika je važnost zdrave ishrane.

Bešlagić i Šlagić tufahija

Pošto su emisije sa poznatim facama uvijek zabavne, Nihad nam je ispričao i jednu anegdotu sa snimanja u kojoj je kuhao glumac Enis Bešlagić.
– Enis je kao i uvijek bio smiješan, a ovaj put se desila i „provala“. Za glavno jelo smo imali tufahiju, a pošto Enis nije imao šlaga u frižideru, a preziva se BEŠLAGIĆ, onda smo se dosjetili semantičke zezalice i tako nazvali „tufahiju bešlagić“ i „ tufahiju sašlagić“- ispričao je kroz smijeh Mameledžija.

I. Redžović/Faktor.ba / hayat / you tube