Cazin za Dalal: Sutra velika kolačijada u svrhu prikupljanja sredstava za liječenje

Jednogodišnjoj Dalal Omerović iz Bihaća dijagnosticiran je najteži oblik leukemije. Djevojčica se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a kako bi potpuno ozdravila treba biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži koja će biti obavljena u inostranstvu.

Troškovi ovog operativnog zahvata izuzetno su skupi i još nije poznat tačan iznos potrebnih sredstava. Sigurno je da će se raditi o ogromnoj svoti, koju njeni roditelji nisu u mogućnosti osigurati bez pomoći dobrih ljudi.

U akciju prikupljanja sredstava za liječenje ove slatke bebice uključile su se i poznate ličnosti poput Edina Džeke i Damira Džumhura, ali isto tako i čitava armija dobrih ljudi širom BiH, svako na svoj način i prema svojim mogućnostima.

Kad su humanitarne akcije u pitanju, tu ni Cazinjani nikad ne izostaju. I ovaj put će imati priliku da pokažu svoje veliko srce.

U petak (03.11.) s početkom od 9.00 h na Trgu Zlatnih ljiljana (potez između  NLB banke i trgovačkog centra Ljiljan) održat će se KOLAČIJADA (prodaja kolača) u svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Dalal Omerovic.

Veliki broj žena učestvuje u organizaciji iste, pripremom i prodajom kolača, ali isto tako potreban je i što veći broj onih koji će te kolače kupiti.Stoga, dragi Cazinjani, dođite sutra na štand, kupite domaće i ukusne kolače i na taj način pomozite ovoj slatkoj bebici da se, ako Bog da, izliječi i živi jedno lijepo i sretno djetinjstvo kao i ostala djeca.

I zapamtite da sve što damo,ustvari smo dali sebi i naći ćemo to na Dan kada nam bude najpotrebnije. ”A ko učini i koliko trun dobra, vidjet će ga…” (Kur’an).

autor: pravisavjeti.info