Cazin: Kolačijada za Zehru Alajmović i Hannu Hadžić

Nevjerovatna priča o snazi ljudskog uma, ljubavi prema supruzi i vjeri stiže nam od Mustafe Alajmovića, čovjeka koji se godinama bori sa teškom bolešću svoje supruge Zehre.

Sigurno ste preko društvenih mreža i televizijskih kuća imali priliku vidjeti ovog dobrog insana kako pravi i prodaje domaće proizvode (sokove, sirupe, džemove,…) kako bi mogao isfinansirati liječenje svoje 30-godišnje supruge. Prije 10-ak dana, Mustafa i Zehra su otišli u Zagreb i tamo su saznali da je Zehri neophodna operacija koja košta 9.300,- KM. Kako je taj iznos velik za jednu porodicu, nisu imali izbora nego da se vrate kući.

Vidjevši video koji je Mustafa snimio u Zagrebu i opisao detalje njihovog boravka na jednoj zagrebačkoj klinici, grupa žena iz Cazina je odlučila da da svoj doprinos i da pokuša skupiti barem dio iznosa sredstava za Zehrinu operaciju. Tako su ove vrijedne Cazinjanke odlučile skuhati kolače i organizovati još jednu kolačijadu u petak (sutra), 28.04.2017.godine na Trgu Zlatnih ljiljana (u blizini Trgovačkog centra Ljiljan) s početkom u 10h. 

Nakon što su kontaktirale Mustafu, kako bi ga obavijestile za pomenutu akciju, komunikacija s njim je bila više nego emotivna. Bio je zatečen i iskreno se zahvalio svim Cazinjanima i uputio dovu za sviju. Ono što je posebno u ovoj priči jeste to da je ovaj dobri insan rekao da je dio sredstava za operaciju skupio i da im treba iznos od još 3.900,-KM te da preko tog iznosa ne žele uzeti i kaže: ”sve preko toga, volio bih da uplatite za neko bolesno dijete, ima još onih koji su u potrebi’‘. Nakon ove Mustafine geste, žene su odlučile da iznos sredstava koji, ako Bog da, pređe iznos od 3.900,-KM uplate na račun Hadžić Hanne, bolesne djevojčice iz Klise (Bihać).

Iskreno se nadamo da će sutrašnja kolačijada biti uspješna, da će se svi kolači rasprodati i da će se prikupiti dovoljan iznos za Zehrinu operaciju ali i neki lijep iznos za Hannu, kako bismo njenim roditeljima olakšali česte odlaske u bolnicu u Sarajevo.

Hvala svim ženama koje su se odazvale akciji pravljenja kolača, jer bez njih kolačijada ne bi bila moguća. Također, treba nam i veliki broj onih koji će kupiti pripremljene kolače, te stoga molimo vas dragi Cazinjani, pokažite i ovaj put svoje dobro srce i svoj osjećaj da pomažate drugima, dođite sutra na naš štand i kupite domaće kolače, pravljene od srca. Dobro nam došli!