Image default
Arhiva

Brada kao modni dodatak ali i zaštita

Bradati muškarci su zavladali modnom scenom

Posljednjih mjeseci primijetili smo trend koji su započeli modni urednici, a muškarci diljem svijeta prihvatili objeručke. Radi se dugim brižljivo održavanim bradama, nalik na one koje smo viđali na starim fotkama naših roditelja iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Justin O'Shea, Sam Lambert, Shaka Maidoh, Waris Ahluwalia i Nick Wooster samo su neki od modnih urednika i dizajnera koji su muškarcima dali ideju za posve novi izgled. On podrazumijeva dugu bradu iz koje katkad strše uvijeni brkovi i besprijekorno skrojeno odijelo. Ako iz cijele kombinacije proviruju brojne tetovaže, tim bolje!

Ukoliko i sami želite pustiti bradu, ali se još uvijek premišljate oko toga, molimo vas da:

1. potražite inspiraciju u našoj galeriji i
2. odstranite sve brijače iz svog doma.

A.S.
Foto: sartorialist.com, beard-watch.tumblr.com, soletopia.com, waynetippets.com, vk.com, trashness.com, thefashionspot.com

Rezultati studije koju su proveli istraživači s Univerziteta Queensland pokazali su da brada štiti muškarce od štetnih UV zraka čak 90-95 posto te da je njen “zaštitni faktor” 21.

“Naravno, brada vas neće zaštiti koliko i kreme sa zaštitnim faktorima, ali je sigurno da će blokirati dio štetnih UV zraka”, naveo je profesor Parisi koji je autor studije.

Također ističe da niža izloženost zračenju znači da brada može usporiti starenje jer, između ostalog, štiti kožu i od stvaranja bora. Istraživači poručuju da to znači i manji rizik od raka kože.

“Izlaganje suncu glavni je uzrok oštećenja kože i prema tome tvrdnja da brada štiti kožu od starenja ima smisla. To znači manje bora i staračkih pjega koje se često pojavljuju na licu”, rekao je doktor Adam Freidmann.

Related posts

Za sve ljubitelje Coca Cole: LJUDSKI IZMET u limenci gratis

Stanje na cestama

U prvih 6 mjeseci izvoz porastao za 127 miliona KM

Leave a Comment