Image default
Arhiva

Bosanski humor: Zimska “Fadila”

U Zenici nema grijanja. Puk'o im kotao. Pokrenuli drugi pa puk'o i on, kazu smrz'o pa puk'o, nije samo puk'o. U Zenici ne može proći zima bez kvara na kotlu. Jaran ne moze upalit’ kola, kaže da mu hladnoća izvukla akumulator. Još se kamara raje žale na isto, kažu da su kleme trenutno najtraženija roba kod nas.

Za portal pravisavjeti.info piše: Admir Durmo

Bosna zaledila, hoće osnivati umjetničko klizanje u Drivusi pa da i mi idemo na zoi-e. Evo komšija kopa zemlju, voda mu zaledila, nedo Bog nikom. Ledi i po zgradama u čarsiji, kažu nafta zaledila, gdje neće kad u njoj ima vode, a znamo da voda ledi. 🙂
Nekoliko saobraćajki, i krv ledi, žalosno. Sela odsječena a trudovi krenuli, ni hitna ne može doći, sreća pa ljudi imaju one 4×4 pa pomogli, beba dobro, mama dobro fala Bogu.
Fadila povezala maline pa sad hoda po kući, ne može smjerit, sikira se da ne izmrznu, viče covjeku da ih ide odvezat’, on joj kaže, jesi li ti normalna, idi ti, ti si vikala da povezemo, reko ti onaj iskusni malinar.
Žena se okliznu, slomi ruku a nema prevoza do čarsije, laje djeci sve po spisku sto su uklizali k'o da se djeca ne smiju igrati.
Čovjeku krepalo nekoliko koka, ne zna od čega, te mozda je ovo, mozda ono, a možda su bile žedne? Mora se na sve misliti.
Otelila Milava Zekonju masaAllah, tele blijedo gleda u mamu, konta pa gdje me bona izbaci, kakva je ovo zehmerija, vraćaj me nazad. Što nisi sačekala makar jos heftu? Šta fali prenijeti?
Na džamiji ne rade zvučnici, nema ni ezana. Onaj hodža iz Rajvosa rek'o da su vrata džamije širom otvorena za sve beskućnike da se ne smrznu, u komentaru se javi jedan srbin i viče svaka čast, treba tako i crkve otvoriti.
Hladnjačari planiraju isključiti hladnjače i otvoriti vrata, ne bi li se makar tu popravili, vele, isto ti ga dodje.
Ribari u ofsajdu, ne mogu ni’ zabaciti, nemaju gdje.
Mama kaže da ne gasimo bojler, nek’ dođe racun koliko god hoće 🙂 i to da doživim.
Valja sutra ljudima na posao, ovi bez posla nisu tužni, bar u ovim danima.
Ja ložim samo u dnevnoj, da me nije sramota donio bih tutu da ne izlazim, a imam na tavanu i onaj pempas za odrasle, mislim, ne bih, ali mi je naumpalo. Ne bi bilo loše ni abdestiti na sudoperu, bar ovu heftu.
Skoro svi moji prijatelji su uslikali one termometre, aplikacije prognoze s minusima, i stanje u autima, pa da i ja kažem da je bilo -24 da ne kažu da jedino ja nisam uslik'o.
Kažu da je tolika zima da pingvini padaju u nesvjest a oni se tamo i sada raspravljaju da li je haram čestitati praznike, ej braćo draga do čega je njima.
Čuvaj svoje poŠtuj tuđe, zar nikad nisi čuo za to?

Nama je svima živjeti zajedno, u istoj smo gabuli.
Bože na hajr i na dobro, sto rekli naši stariji, a vrijeme k'o vrijeme, kakvi smo dobro je i ovo, može se izdržati.

Za portal pravisavjeti.info piše: Admir Durmo

 

Related posts

„Iluziju superiornosti”: Manjak znanja – višak samopouzdanja

SAVJETNICI

Bosanski gigant Bimal: U inat svima opstaje i širi kapacitete

SAVJETNICI

Savjetujemo: Kako pripremiti automobil za tehnički

SAVJETNICI

Leave a Comment