Bosanske dopunske škole

Dio polaznika bosanskih škola u Minhenu

OBRAZOVANJE Nastava počela u petak, 21. septembra 2018. godine, u tri odjeljenja

SR Njemačka: Pred početak nove školske godine u dopunskim školama Bosne i Hercegovine održan sastanak roditelja
Upišite i vi svoju djecu u bosanske dopunske škole
Autor: Omer BOŠKAILO
Povodom početka nove školske godine u dopunskim školama BiH u SR Njemačkoj, u Minhenu je jučer (nedjelja, 16.09.2018. godine), u prostorijama SV „Am Hedernfeld“ održan sastanak roditelja djece koja pohađaju dopunsku nastavu na bosanskom jeziku i vršen upis novih učenika.

Sastanku u Minhenu prisustvovali su i predstavnici Saveza dopunskih škola BiH, na čelu sa predsjednikom Harisom Halilovićem. U svom pozdravnom obraćanju prisutnima Halilović je istakao značaj očuvanja maternjeg jezika i identiteta građana BiH u dijaspori kroz dopunske škole BiH i kulturne djelatnosti i dugogodišnje, za sada uzaludne apele Saveza nadležnima u BiH da adekvatno regulišu oblast dopunskog obrazovanja na bosanskom jezike, te zahvalnost bh. aktivistima i roditeljima zahvaljujući kojima opstaju bosanske dopunske škole.

Foto: Detalj sa sastanka u Minhenu

Detalj sa sastanka u Minhenu

Detalj sa sastanka u Minhenu

Prisutnima su se predstavili i novi nastavnici/e koji će izvoditi nastavu (Emina Mehić, Anesa Jašarević, Iskra Grizelj i Mujo Salkanović) a vrijedni roditelji su, u okviru Roditeljskog vijeća izabrali članove nekoliko radnih grupa koje će biti podrška bosanskim dopunskim školama u Minhenu.

Početak izvođenja nastave planiran je za petak, 21. septembra 2018. godine. Nastava će se izvoditi u tri odjeljenja, u dvije škole u Minhenu, Schulanlage an der/am Margarethe-Danzi-Str. 17 – GS (Laim) i Schulanlage an der/am Simmernstr. 2 – MS (Schwabing), svakog petka, od 14 sati i 30 minuta.

  • Foto: Dio prisutnih na sastanku u Minhenu

    Dio prisutnih na sastanku u Minhenu

    Dio prisutnih na sastanku u Minhenu

Nastava u dopunskim školama BiH u Njemačkoj izvodi se po planu, programu i udžbenicima MCP-a BiH, a koordinira je Savez dopunskih škola BiH, u saradnji sa DKP-a BiH u Njemačkoj, a finansiraju uglavnom roditelji.

Ako ste iz Minhena i okoline, pozivamo vas da i vi upišete svoju djecu u bosanske škole u Minhenu. Upis djece i sve informacije mogu se dobiti kod koordinatora, gospodina Huseina Ismailovića, tel., broj: 0179 6803541.