Image default
Arhiva

Bosanka u pisanju eseja na engleskom jeziku no.1 u svijetu

Na svečanosti GOI Peace Foundation u Tokiju Neda Simić primiće nagradu za svoj esej o temi “Učenje kroz prirodu”

Takmičenje je organizovala GOI Peace Foundation, odnosno Mirovna fondacija GOI koja djeluje pri UNESCO-u, a Neda Simić predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na konvenciji ove organizacije u Japanu.

 Gorana Jakovljevic  Banja Luka

Djevojčica iz Modriče u pisanju eseja na engleskom jeziku prva u svijetu

Ivana Božičković, nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i Nedin mentor, u izjavi za Anadolu Agency (AA) rekla je da inače nije Nedin nastavnik, ali je pozvana da odabere jedno dijete iz ove škole da učestvuje u takmičenju, pa je odabrala Nedu znajući za njene uspjehe.

Ona je i ranije učestvovala u takmičenju koje organizuje GOI, te svake godine dobija poziv da ponovo učestvuje, ali je za to potrebno da pronađe učenika koji može da odgovori izazovima.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je “Učenje kroz prirodu”, a Neda Simić će svoj esej o toj temi predstaviti 25. novembra u Japanu, kada će govoriti i o svojoj školi, gradu i državi.

“Konkurencija je ove godine od svih godina bila najveća. Prvi put je učestvovalo 155 zemalja i 15.441 učesnik”, kaže Ivana Božićković.

Zbog ranijih iskustava ni Neda, ni njen mentor, nisu imale velika očekivanja.

“Znajući da je prethodnih godina učestvovao veliki broj učesnika, čitajući prethodne sastave koji su više ličili na doktorske nego na dječije radove, nismo imale nikakva očekivanja. Mi smo samo poslale rad i učestvovale, jer to je bitno. Poziv u Japan nas je jako iznenadio”, rekla je ona.

AA

Related posts

Znaš li kako savladati strah?

SAVJETNICI

Najbolji napadački tandem Edin Džeko i Mohamed Salah

SAVJETNICI

Alahimanet Bosno

SAVJETNICI

Leave a Comment