Bosanci i njihov bal u Lincu

Naša dijaspora je aktivna ali i Bogami atraktivna.

Okupljanje i druženje naše dijasporeje je preraslo u elitno i repspektabilno a u kojoj mjeri imamo primjer u Lincu .

Bal bosančerosa je prije ličio na festival u Kanu ili dodjelu Oskara

Ali opet onako moje skromno mišljenje da naša dijaspora i ljepša i pametnija od sve Holivudske kreme .

U okviru tradicionalne sezone balova, koja je u punom jeku u Austriji, u petak 27. januara u sali nove Gradske vijećnice u Linzu (Neues Rathaus)  održan je tradicionalni Bosanskohercegovački bal.

I ove godine ugostil sui mnoge poznate ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine te Austrije, a organizator događaja je zajednica BiH Udruženja u Gornjoj Austriji uz podršku brojnih sponzora koji smatraju ovu inicijativu vrijednom u pravcu očuvanja kulturnog i povijesnog identiteta građana koji potiču iz Bosne i Hercegovine, a danas žive i rade u Austriji.

Za dobru zabavu i ples ove godine, kao i prošle, bit će zadužen “Cult Band”, pop-rock grupa iz Austrije, koji čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturista Ekrem Prošić, te bubnjar Adnan Sejdić. Uz njih na balu će nastupiti i Fatmir Sulejmani.

Hvale se da imaju jako korektnu saradnju sa organizatorom i na nekim drugim događajima, tako da se i ovaj put naša saradnja nastavlja jer se trudimo da ostavimo pozitivan utisak na goste, koji su svakako naši najiskreniji kritičari.

Uz nas nastupa i Fatmir Sulejmani, a uz jako širok program, ove godine bal će uveličati i hor “Mimoze” koji djeluje u sklopu Foruma žena Društva bosanskih akademika u Austriji sa sjedištem u Beču.

Izvodil sui hitove bh. pop rock scene, evergrine, a cilj nam je da se publika dobro zabavi i osjeti kulturni i umjetnički duh Bosne .

Gosti su promuklog grla od glasnog pjevanja i blagim bolovima u nogama od cjelovečernjeg plesanja nakon bala, poručili VIDIMO SE IDUĆE GODINE .