Bolovi u želucu

Bolovi u želucu nažalost nisu nepoznanica za mnoge osobe budući da dolaze kao rezultat konzumiranja hrane u kojoj nema dovoljno potrebnih nutrijenata poput minerala, vlakana i vitamina.

Dođe li do bolova u želucu možete si pomoći raznim metodama, pa tako i prirodnim lijekovima.

Bolove u želucu moguće je spriječiti pravilnim načinom prehrane na kojoj se nalaze namirnice poput maslinovog ulja, ribe i puno lisnatog povrća.

Mediteranska kuhinja je s razlogom mnogima prva po izboru kada se žele okrenuti zdravom načinu prehrane.

Uz pomoć maslinovog ulja i ribe moguće je uspostaviti potrebnu ravnotežu u organizmu i tako izbjeći neugodne bolove.

Ako imate problema s bolovima u želucu pomoći će vam ljekovita tekućina čaja od kamilice. Pored kamilice pomaže i menta, a važno je da čaj pijete u malim gutljajima tijekom cijelog dana.

Do bolova u želucu može doći ne samo zbog prehrane nego i drugih razloga. Najčešća tegoba s kojom se mnogi muče je gastritis ili bolest sluznice želuca, zaštitni znak modernog načina života kada ste većinu vremena izloženi stresnim situacijama.

Potraju li simptomi duže vrijeme potrebno je obratiti se za pomoć liječniku koji će vas uputiti na pretrage kako bi se utvrdilo zbog čega imate stalne bolove.

Za razliku od kroničnog gastritisa koji traje duže vrijeme, akutni podrazumijeva iznenadnu i prolaznu bol. Najbolja pomoć ako imate gastritis je neko vrijeme se osloniti na dijetalnu prehranu i ne zaboraviti na biljne pripravke s kojima će tegobe brže proći.

Gastritis možete prepoznati po podrigivanju, štucanju i boli u gornjem dijelu trbuha. Često uzrokuje teža i ozbiljnija stanja poput čira na dvanaesniku i želucu. Dođe li do čira jedina opcija je odlazak liječniku koji će propisati određene lijekove i poseban režim prehrane

Želite li se zaštititi od bolova u želucu, pored prehrane trebali bi pripaziti na ono što pijete i tako izbjegavati konzumaciju alkohola ili ju barem smanjiti te izbjegavati velike količine kave.

Potrebno je pronaći način kako se opustiti i riješiti stresa jer je on jedan od glavnih uzročnika čira, a potom i svih ostalih tegoba koji dolaze s njim. Šetnje, joga ili vježbe jačeg intenziteta, nije važno, računa se jedino da radite ono što vas veseli.