Bol u leđima, zašto se javlja

Bol u leđima može se pojaviti iz više razloga i dok je kod nekih rezultat svakodnevnog sjedenja od osam sati i više, kod drugih se javlja kao posljedica određenih bolesti.

Dobro je prepoznati znakove na vrijeme kako bi što prije počeli s liječenjem.

Bol koja se pojavljuje u donjem dijelu leđa, a s njom u paru dolazi i povišena temperatura, to je znak da što prije trebate otići kod liječnika jer se najvjerojatnije radi o upalu bubrega.

Bolest nije nimalo bezazlena i trebalo bi što prije početi s terapijama kako se stanje ne bi dodatno zakompliciralo. Radi li se o upali bubrega, bol se javlja i u području zdjelice te prepona.

Do boli u leđima dolazi i zbog infekcije mokraćnog sustava. Obično se radi o bakteriji tijekom pada imuniteta, a zbog koje se javljaju bolovi u donjem dijelu leđa, u trbuhu i tijekom mokrenja. Važno je početi s liječenjem na vrijeme kako ne bi došlo do upale bubrega.

Bol u leđima može se pojaviti i zbog dugotrajnoj sjedenja te nepravilnog položaja bilo dok sjedite ili stojite. Za sve one koji imaju takvih problema, poželjno je da svaki put kada imaju priliku naprave vježbe istezanja s kojima će ublažiti neugodnu. Potrebno je stisnuti određenu skupinu mišića par sekundi nakon čega ih istežete i tako s drugom skupinom mišića.

Među korisne vježbe koje mogu pomoći ubrajaju se i vježbe pilatesa. Prilagođene su ženama i muškarcima, što znači da se svi mogu odlučiti.

Kod vježbi na pilatesu treba paziti da se izvode polako i najvažnije od svega je znati kako disati cijelo vrijeme. Uz pomoć ovih vježbi ojačat ćete svoje mišiće, popraviti držanje te povećati fleksibilnost.

Bol može biti kronična i akutna. Ako tegoba potraje duže od tri mjeseca i neprekidno osjećate bolove, radi se o kroničnoj boli, dok akutna bol označava stanje koje ne traje duže od tri mjeseca.

Liječenje će ovisiti o tome o kakvoj se vrsti boli radi i zbog čega se pojavila, a među najčešćim metodama liječenja spominju se lijekovi, medicinska gimnastika, fizikalna terapija te operacija.

Potrebno je na vrijeme otići kod liječnika kako bi znali kojim putem liječenja krenuti.