Image default
Arhiva

Bihać prvi grad nakon Sarajeva koji će dobiti BBI centar

Bihać bi trebalo biti prvi grad nakon Sarajeva u kojem bi trebao biti izgrađen još jedan BBI centar. BBI Real Estate je, naime, još prošle godine, u postupku javnog nadmetanja, kupio nekretninu “Kino Una” u Centru Bihaća koje već niz godina nije u funkciji.

Sead Živalj, generalni manager kompanije BBI Real Estate, kaže za Akta.ba da su se za Bihać odlučili zato što ovaj grad nema sličnog objekta, a i lokacija je vrlo atraktivna. Pored toga želja im je bila da i Bihać dobije jedan reperezentativan objekat poput onog u Sarajevu.

U javnom pozivu je, navodi, bilo navedeno da se na predmetnoj lokaciji može graditi poslovni objekat spratnosti tri podzemne etaže, prizemlje I četiri sprata.

Na osnovu toga BBI Real Estate je organizirao natječaj za najbolje idejno rješenje I dostavio Gradu Bihaću u ožujku/martu 2016. dokumentaciju za dobivanje urbanističke dozvole.

“Do današnjeg dana nismo dobili dozvolu, iako smo imali obećanje da ćemo istu dobiti za dva mjeseca. U ovom trenutku ne znamo kada ćemo dobiti urbanističku dozvolu.  U međuvremenu smo dobili dopis kojim nas Grad Bihać obavještava da trebaju pokrenuti izradu Urbanističkog projekta za predmetnu lokaciju”, navodi Živalj.

Inače, po prvobitnom planu “BBI Galeria” u Bihaću je trebala biti otvorena u rujan/septembru 2017.god., ali u ovim okolnostima, kažu nam iz ove kompanije, to sigurno neće biti moguće.

Related posts

Radarske kontrole

Bh. peradari ponovo u osvajanje tržišta Hrvatske

Otkupljivači: Evo kolika bi cijena maline trebala biti po kilogramu

Leave a Comment