Image default
Arhiva

Bh. voz danas polazi na relaciji Sarajevo – Doboj

Riječ je o savremenom, brzom nagibnom vozu koji putnicima pruža izuzetan komfor i pogodnosti po uzoru na najsavremenije evropske vozove, a dobio je ime “Bh. voz”.
“Bh. voz” će iz Sarajeva polaziti u 16.28 sati, a dolazak u Doboj bit će u 19.35 sati, dok je polazak voza iz Doboja u 03.49 sati, a dolazak u Sarajevo u 06.53 sati. Cijene karata će ostati iste, a uvećane će biti za cijenu rezervacije.

Stanice na kojima će voz primati putnike su Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj i Doboj.

Na ovoj relaciji bit će omogućeno i putnicima iz Tuzle koji putuju za Sarajevo i obratno, da imaju kvalitetnu konekciju u Doboju na “Bh. voz”, čime bi se praktično i Tuzla uključila u ovaj projekt.

Kapacitet “Bh. voza” je 237 sjedišta (200 sjedišta II, 36 sjedišta I razreda i jedno sjedište za osobe s invaliditetom).

Planirano je da se trenutno usaglašena linija produži i do Banje Luke. Po završetku remonta tzv. “južne pruge”, planirano je uvođenje “Bh. voza” i na relaciji Sarajevo-Mostar-Čapljina, a u ljetnjem periodu i na relaciji Sarajevo-Ploče. U toku su pregovori sa Hrvatskim željeznicama da se “Bh. voz” uvede i na međunarodnoj liniji Sarajevo-Zagreb.

Related posts

Potrošački kutak: Najviše žalbi na tehničke uređaje i odjeću

Palestincima donirao 221 milion dolara

Potreban pekar: Plata 2 750 maraka.

Leave a Comment