Image default
Arhiva

Besplatna intervencija iako nisam član BIHAMK-a

Zbog Sibirske zime i niskih temperatura, zadnjih nekoliko dana je povećan broj poziva Pozivnog centra BIHAMK-a – 1282.

Svi BIHAMK-ovi kapaciteti angažovani u punom obimu, nije moguće odgovoriti na sve zahtjeve.

Zbog čega je jedan broj građana morao duže čekati na dolazak mobilnih ekipa.
Zadnjih 9 dana Pozivni centar BIHAMK-a imao je 86.086 dolaznih poziva, dok broj intervencija mobilnih ekipa Pomoći na cesti veći od dvije hiljade (2.415 intervencija).

Mnogi ne znaju da svi  vozači na području FBiH imaju pravo na 3 besplatne intervencije u jednoj godini, čak i ako nemaju aktivno članstvo u BIHAMK-u.

Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u vozno stanje.

Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa.

.-Vozač ima pravo jednom mjesečno, a najviše tri puta godišnje iskoristiti pravo pružanja pomoći na cesti.

BIHAMK šalje mehaničara koji pokuša popraviti kvar, a ukoliko to nije moguće uraditi na licu mjesta, automobil se odveze do najbližeg servisa ili parkinga, kako ne bi ometao saobraćaj .

Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju na području FBiH koje je dobio na tenderu, a to su sljedeći kantoni: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.

Aktivni članovi, za razliku od onih koji nisu registrirani, imaju mnogo više pogodnosti.

Zbog više pogodnosti savjetujemo vozačima da se učlane u BIHAMK, kako bi imali upotpunjenu uslugu.

U cilju bržeg protoka poziva i smanjenja zagušenja telefonskih linija moguće je slanje zahtjeva za intervenciju putem SMS na broj 062/090-080 ili e-mail-a na [email protected]

Uz molbu za razumijevanje iz BIHAMK-a se izvinjavaju svima onima koji čekaju na telefonskim linijama, kao i onima koji čekaju na uslugu.

UČLANITE SE U BIHAMK .

BIHAMK ASISTENCIJA
BIHAMK ASISTENCIJA d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, Skenderija 23, je kompanija kćerka Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a), registrovana za pruža usluge pomoći na cesti i ostale usluge domaćim i inostranim klijentima.

Pored usluga koje se pružaju domaćim i inostranim članovima auto-moto klubova (ADAC, OAMTC, ANWB, TCS … itd.), pružamo i usluge asistencije/garancije mobilnosti za banke, osiguranja, leasing kompanije te proizvođače vozila.

BIHAMK ima tradiciju od 70. godina u pomoći motorizovanim građanima i 50. godina iskustva u pružanju usluga asistencija (pomoći) na cesti, najmasovnija organizacija motorizovanih građana u BiH, sistemska organizacija mreže asistencija u kući, najbrži odziv i dolazak na intervenciju, nagrade i priznanja od eminentnih domaćih i europskih institucija najbolji su dokaz kvalitete naših usluga.

BIHAMK Asistencija nudi usluge:

Pomoći/asistencija na cesti
Asistencija u kući
Medicinske asistencije
Putne informacije

NAPOMENA:

Usluge BIHAMK ASISTENCIJE ne mogu ostvariti vozila koja su odvezena do dilera/servisa bez prethodnog kontaktiranja Call Centra, također i vozila koja su sudjelovala u incidentima nastalim pod uticajem alkohola, droge ili drugih opojnih sredstava.

Related posts

Zakon o trgovini FBiH donosi rješenje za više od 25.000 ljudi.

SAVJETNICI

Trebaju li se djeca igrati puškama i pištoljima

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment