Beauty mitovi u koje ODMAH možeš prestati vjerovati

1. Make up uzrokuje akne

Istina je da make up na neki način ‘začepljuje’ pore i tako potiče nastanak nečistoća na koži. Međutim, važno je naglasiti da tvoje lice neće dobiti akne i prištiće ako kozmetički proizvodi koje koristiš budu kvalitetni.

2. Flasteri za nos uklanjaju mitesere

Iako je točno da flasteri za nos pomažu kod suzbijanja mitesera, nažalost oni ih ne mogu u potpunosti ukloniti. Stvar je u tome što takvi flasteri izvlače samo prljavštinu, dok miteseri kao takvi ostaju u licu. Jedino gdje u potpunosti možeš ukloniti mitesere je kozmetički salon.

3. Što se češće briješ, dlačice će biti tamnije i deblje

Ovo si sigurno već puno puta mogla čuti – brijanjem i depilacijom tvoje dlačice s vremenom postaju sve tamnije i deblje. To NIJE istina.
4. Šišanjem kosa raste brže

Iako smo u ovo i same donedavno vjerovale, prava istina je ipak malo drugačija. Naime, šišanje ne utječe na veličinu folikula što znači da isto nikako ne može ubrzati rast kose.

                          5. Sunčanje na suncu je opasnije nego solarij

Istina je ustvari upravo suprotna – solariji su još štetniji za tvoju kožu nego sunčanje na suncu. Naime, solarij ima mnogo intenzivnije ultraljubičasto zračenje od sunca, i tako takvo, više će štetiti koži. Pogotovo ako u solarij odlaziš prečesto, a unutra si preko 10 minuta što bi trebao biti neki limit.
6. Kreme protiv celulit dovoljne su za njegovo uklanjanje

Morat ćemo te razočarati jer ovo NIJE istina. Naime, neke kreme pomažu pri suzbijanju celulita, ali u tome ne mogu uspjeti u potpunosti. Uz redovito korištenje kreme protiv celulita, važno je i da se dovoljno krećeš, vježbaš i zdravo se hraniš. Samo korištenje kreme neće ti pomoći.