Baždarević priznao da ima “problema” u nacionalnom timu

Derbi susret 16. kola italijanske Serie A koji se igra ovoga vikenda u Torinu između Juventusa i Rome s mnogo pažnje pratit će se i u Bosni i Hercegovini.

Džeko i Pjanić na suprotnim stranama

Dva bh. reprezentativca koji nastupaju za dva trenutno prvoplasirana tima italijanskog šampionata Miralem Pjanić i Edin Džeko ukrstit će koplja. Bit će to prvi put da će Pjanić zaigrati protiv bivšeg kluba otkako je ljetos potpisao za Staru damu.

Susretu na stadionu Juventus prisustvovat će najvjerovatnije i selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

– Spreman sam za dolazak na derbi, sve je pripremljeno. Nadam se da dolazim. U suprotnom ću susret pratiti na TV-u iz moje kancelarije – rekao je bh. selektor u svojoj izjavi za La Gazzetta Dello Sport.

Baždarević je priznao da je aktuelni prvak Italije blagi favorit u derbi susretu.

– Mislim da je blagi favorit Juventus, ali poprilično sam siguran da će Edin uspjeti izvući remi – naglasio je popularni Meša, koji je priznao da postoje prepucavanja u nacionalnom timu BiH otkako je Pjanić ovoga ljeta prešao u redove Juventusa, ali je dodao kako je riječ o šalama koje je na kraju završe s mnogo smijeha.

Osim što ih vidi kao favorita u derbiju protiv Rome, Baždarević smatra da je Juventus prvi favorit i za titulu, tačnije njenu odbranu.

– Mislim da će se do kraja šampionata voditi borba između Rome i Juventusa, s tim da tim iz Torina ipak vidim kao prvaka. Ipak, vjerujem da će Edin na kraju prvenstva ponijeti titulu najboljeg strijelca – naglasio je Baždarević, te dodao da Spalletti zna pronaći način da uvijek iznova motiviše bh. reprezentativca.

Baždarević je na kraju Italijanima morao objasniti ko ima više fanova u Bosni i Hercegovini, Džeko ili Pjanić.

– Mislim da većina, pogotovo starijih ljudi više simpatizira Džeku, ali i on i Miralem imaju status nacionalnih heroja – rekao je Meša na kraju.