Image default
Arhiva

Baždarević o sutrašnjem susretu sa Estoncima

Nogometna reprezentacija BiH u utorak navečer počinje svoje kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik u prvoj utakmici na Bilinom Polju u Zenici bit će reprezentacija Estonije.

Zmajevi utakmicu s Estonijom dočekuju odlučni da upišu pobjedu te tako na pravi način započnu novi ciklus.

“Ova utakmica je izuzetno važna za početak kvalifikacija kako bi stvari u nastavku u neku ruku bile lakše. Poradili smo na ozbiljnosti”, izjavio je Baždarević.

Naš stručni štab je analizirao protivnika, tako da iznenađenja ne bi trebalo biti. Zmajevi će pokušati doći do pobjede uz mnogo zalaganja, trke i agresivnosti.

“Gledali smo Estonce protiv Malte, ali i druge njihove utakmice. Vidjeli smo da su dobro organizovani i uporni, znaju da igraju na kontranapade i duge lopte, a imaju i nekoliko dobrih pojedinaca. Estonija definitivno ima kvalitete na koje moramo obratiti pažnju. Bit će nam potrebno mnogo trke i discipline. Jednostavno, trebamo ih nadtrčati i nadmašimo u agresivnoj igri”, rekao je selektor.

Mnogi se prisjećaju utakmice s Kiprom u Zenici u prošlim kvalifikacijama te izgubljenih bodova koji su nas koštali plasmana na Evropsko prvenstvo. Selektor tvrdi da je to prošlost, kao i da će igrači imati drugačiji pristup.

“Ne interesuje me Kipar ni šta je bilo tada. Svaka utakmica od prvog dana se igra na život i smrt, mora biti odrađena na najbolji način. Igrači su toga svjesni, žele dati sve od sebe i ostvariti zajednički cilj. Znamo neće biti lako”, kazao je Baždarević.

Otkako je postao selektor, popularni Meša da je priliku novim igračima među kojima su i mlade nade. Novajlije svojim radom opravdavaju njegovo povjerenje.

“Prezadovoljan sam odnosom i radom novih igrača. Nastojat ćemo da teret ovih kvalifikacija podijelimo na starije i mlađe nogometaše. Tražit ćemo da svi učestvuju u toj ravnoteži mladosti i iskustva”, završio je Baždarević.

Utakmica BiH – Estonija se igra u utorak na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.

Related posts

0ve godine uvezeno je svega 6 električnih vozila u BiH

Našoj djeci prodaju a svoju udaljavaju od laptopa i tableta

Trebaš posao

Leave a Comment