Image default
Arhiva

Austrija nudi posao

Agencija za zapošljavanje u Austriji, a koja je posebno specijalizirana za poslove u ugostiteljstvu, objavila je konkurs u kojem potražuju veliki broj radnika. Naime, hoteli sa četiri i pet zvjezdica traže kuhare, konobare, recepcionare, sobare, kozmetičare. Kao poseban uslov navodi se poznavanje njemačkog jezika. Kada je u pitanju zarada onda bi varirala između 1.600 eura, pa sve do 1.900. “Kuhari mjesečno mogu zaraditi od 1.600 do 1.900 eura u zimskoj sezoni, a sobarice oko 1.400 eura. Konobari i recepcioneri, odnosno radnici koji su u kontaktu s gostima, moraju jako dobro poznavati njemački jezik, dok bi kuhari i sobari trebali znati osnove”, pojašnjava se u ovom konkursu.

Radna mjesta uglavnom su otvorena

Svi koji imaju iskustva ili pouzdane informacije vezane za zaposljenje u Austriji za državljane BiH neka ovdje ostave komentar.

Dobro su došli svi komentari, a evo ja postavljam neka od pitanja:

-Kako se uopšte organizovat, tj šta je potrebno od dokumenata za odlazak na 3-mjesecni rad, a sta na duze?
-Kako doći do nekog posla? (u struci ili van nje)?
-Koje uslove obično radnici treba da ispunjavaju?
-Kolike su visine plata (za sva radna mjesta od praja tanjira do inzenjerskih polova)?
-Koliko kostaju kirije za smjestaj radnika i koliko je prosjecno novca potrebno radniku da se prehrani jedan dan?u Tirolu i Salzburgu, a plaća zavisi od toga da li je riječ o sezonskom poslu ili stalnom zaposlenju na neodređeno vrijeme. Osigurani su smještaj i hrana, a zaposlenici dobijaju 13. i 14. plaću. .

Related posts

Bojenje tkanine prirodnim bojama

Oskarovac u septembru počinje snimati novi film

Stanje na putevima

Leave a Comment