Atentat na daiju Nuh Kaparino, najava za novi Mijanmar

Nuh Kaparino preminuo je u nedjelju ujutro u bolnici u Manili, glavnom gradu Filipina, od posljedica rana zadobijenih vatrenim oružjem.

On je napadnut dok je predvodio sabah-namaz.

Nuh Kaparino je primio islam prije dvadeset godina posredstvom šejha Ibrahima El-Mekejina.

Nakon primanja islama nastavio je sa sticanjem islamskog znanja u Saudijskoj Arabiji, a onda se vratio u svoju zemlju i posvetio islamskoj davi (misionarstvo).

O Nuhovoj misionarskoj uspješnosti govori podatak da je njegovim posredstvom islam primilo stotine Filipinaca, kako u Saudijskoj Arabiji tako i na Filipinima.

Imao je nekoliko vrlo zapaženih gostovanja na filipinskom državnom radiju
Šejh Aid el-Karni, na kojeg je prošle godine pokušan atentat na Falipinima dok je održavao vjersko predavanje, na svom Twitter profilu iskazao je poštovanje prema ubijenom filipinskom daiji i izrazio saučešće prema islamskoj tradiciji.

Kako se dešava u tom dijelu svijeta ili pod krinkom borbe protiv terorizma ubijaju se viđeni i školovani muslimani.

Ili pod zaštitom države i tajni službi vrše javno masakar na ulicama uz blagosov monaha , kao odgovor na radikalizaciju muslimana.

Dolaze li crni dani i veliko iskušenje za pripadnike umeta u tom dijelu svijeta ?

Kad će ”demokratija” prestati sa farsom zvanom ”rat protiv terorizma ”…

Pametnom je jedna dosta …

Afganistan

Irak

Libija

Somalija

Palestina

Mijanmar

I mogli bi dodati još primjera od 9.11 , Bostonski ili ti Pariški napada za koje nezavisni istraživači daju ocjenu  false flag …

 

FALSE FLAG : Ime je izvedeno iz vojne koncepcije provođenja operacija pod drugim (nacionalnim) simbolima od onih koji ju provode.

Operacije pod lažnim zastavom nisu ograničene samo na vojne konfrontacije nego postoje i u civilnom sektoru te u miru, na primjer u radu obavještajnih službi.

Tijekom povijesti, lažne zastave su se ponekad koristile u određenim operacijama u mnogim ratovima na moru i na kopnu