Image default
Arhiva

Aronija je korisna za naše zdravlje

Dosta tekstova smo napisali o aroniji, ali ovaj put pišemo o njenim ljekovitim svojstvima. Danas su proizvodi od aronije jako na cijeni i veoma traženi na našem tržištu. Napominjemo da ima prostora za nove uzgajivače i plantaže, kao i za pojedince koji žele u svom vrtu da uzgoje aroniju, i tako uživaju u pripremi raznih sokova, namaza i kolača od bobica aronije.

Kada smo već u nekoliko prošlih tekstova spomenuli da je aronija ljekovita biljka, red je da spomenemo njezine nutritivne sastojke, pa ćemo reći da bobice aronije obiluju vitaminima C, A, E, B2, vitaminom B6 i B9, te jako rijetkim vitaminom P.

Osim vitamina, tu su i minerali poput Kalcija, Kalija, željeza, mangana, fosfora i joda.

Ono po čemu se aronija izdvaja jeste to da ona ima najjači antioksidacijski učinak među ostalim vrstama voća, što je veoma pogodno za naše zdravlje.

Od aronije možete napraviti jako zdrav i ukusni sok, mnoge vrste kolača i sličnih slastica, slatke namaze i slično.

Dobro će doći svima koji imaju lošu krvnu sliku, dobra je za mršavljenje, za djecu i male bebe, kao i za buduće majke koje su u drugom stanju.

Ako ste se odlučili za aroniju, i želite posaditi sebi jedan grm ili više njih, pročitajte o uzgoju aronije.www.pravisavjeti.info/sadnja-aronije-korisna-isplativa-investicija

Vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije, te da ćete dobiti bobice ove vrijedne i jako zdrave biljke već kroz par sezona.

Vaš portal pravisavjeti.info

Related posts

Dragi malinari, pomozimo sami sebi, udružimo se!

SAVJETNICI

Zašto nas investitori zaobilaze?

SAVJETNICI

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Leave a Comment