Image default
Arhiva

Arbitri u VAR sobi koristili komad papira kako bi procijenili da li je bio ofsajd

Iako bi sudije u VAR sobi trebale imati najsavremeniju opremu za posmatranje spornih situacija, a sve s ciljem donošenja ispravne odluke, video snimak koji dolazi iz Kine prikazao je tamošnje arbitre kako uz pomoć komada papira pokušavaju procijeniti da li je u jednoj situaciji postojala nedozvoljena pozicija.

Meč između Shanghai Shenxina i Heilongjiang Lava završen je pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1, a do preokreta, trijumfa i tri boda stigli su u drugom poluvremenu.

Wang Ziming je u 14. minuti pogodio za vodstvo Heilongjiang Lava, ali je golovima Maoa u 63. i 72. minuti domaći tim stigao do preokreta i kasnije će se ispostaviti, tri boda. 

Međutim, najzanimljivija situacija s ove utakmice nisu bili pogoci, već momenat iz VAR sobe koji se desio u 58. minuti kada su gosti postigli svoj drugi pogodak, a gdje su arbitri imali zadatak da provjere da li je u trenutku postizanja pogotka bila nedozvoljena situacija. 

Sudbinu pogotka gostiju odlučio je komad papira koji se nalazio na stolu u VAR sobi, a njega su arbitri iskoristili kako bi prekrili ekran i procijenili da li je u trenutku postizanja pogotka bila nedozvoljena situacija, što je na kraju i potvrđeno.

Related posts

Da li je pilićima pretoplo?

SAVJETNICI

Pitanja i odgovori: Nedoumice pčelara

SAVJETNICI

Spar preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

SAVJETNICI

Leave a Comment