Image default
Arhiva

Arabija i ekipa protiv Turske: Gubitak za sve muslimane!

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Izrael, Egipat, Saudijska Arabija i SAD osnovali su “front protiv Turske”. Iako takve ciljeve imaju i prema Iranu, njihov centar interesovanja jasno je pozicioniran prema Turskoj.

Piše:Ibrahim Karagül / Yenisaffak / Prevela: Emina Suljević

Njihovi glavni ciljevi su da se zaustavi Turska u svom napredovanju u vojnim pohodima. Zbog uplitanja u pitanje Sirije, Turska se našla pod lupom velikih svjetskih sila, te one sada na sve načine pokušavaju osujetiti planove Turske kada je u pitanju Sirija.
Poznati su nam Ujedinjeni Arapski Emirati kao i problem koji se veže uz njh. Veoma dobro je poznato da Mohammed Bin Zayed ne štedi kada je naoružavanje neprijatelja Turske u pitanju.

Također, vrlo je jasno da oni stoje djelimično i iza napada 15. jula. To nam je sve veoma poznato, međutim ništa od toga nije im bilo dovoljno pa su UAE otvorili novi fajl u bolesnoj opsjednutosti prema Turskoj i Erdoganu. Saudijska Arabija i princ Muhamed bin Selman su, kako je to poznato, u „kampu“ protiv Turske i obećali su svestranu pomoć Emiratima u borbi protiv Turske.

Gospodine prinče!
Na našim geografskim prostorima prave se računi stoljeća. Nakon Prvog svjetskog rata, na ovim prostorima se ponovo odvijaju najveće spletke i napadi. Države se raspadaju, napadi se odvijaju, samim tim se prave i frontovi, izbijaju unutrašnji- građanski ratovi. Arapske zemlje se malo po malo okreću jedne protiv drugih. Prije 30 godina, arapsko – iranska granica je bila istočna granica Iraka. Pristali ste na rat u Zaljevu 2003. godine, odnosno dozvolili ste okupaciju Iraka. Arapsko – iranska granica sada se pomjerila do iračko – sirijske granice.

Da otvoreno kažemo, za sve ovo ste vi krivi, vašim zaslugama se desilo.

Zavedeni ste Amerikom i Britanijom, koje su nakon što su završile svoje poslove, državu predali Iranu. Od Jemena do Sirije, od Libije do Iraka, gdje god ima problema, vidimo da se oni samo dešavaju u arapskim zemljama. Oni koji ovo prave, danas su u savezu sa Amerikom, Izraelom i Engleskom. Ako se ovako nastavi, granice arapskih zemalja će se pomjeriti do obale Mediteranskog mora. Te granice će onda da se naslanjaju na granice vaše zemlje.

Gospodine prinče!
Oni koji Vas okreću protiv Irana, sigurno vam spremaju zamku. Budite sigurni, nakon svega slijedi podjela i uništavanje arapskih zemalja. Vaše zemlje, naša su geografija. Oni koji srljaju u propast su i naši ljudi, oni koji će biti ubijeni i oni koji će nestati su i naši ljudi. Nakon toga, sve zemlje uključujući i zemlje Zaljeva i Saudijsku Arabiju će biti opljačkane. Ove zemlje koje danas koračaju uz Ameriku i Izrael svakako će biti izdane od strane tih istih zemalja. Vama je, poštovani prinče napravljena velika zamka, otvorite oči. Ovo što se sada dešava je trgovina 21. stoljeća. U nju su uključene razne kalkulacije poštovani prinče.

Mi (Turska, op.pri.) ćemo čvrsto ostati na svojim nogama, dok za vas to ne možemo reći. Sa takvom politikom i takvim ponašanjem vama prijeti propast. Zar ništa ne čitate, dok se arapski svijet ruši, neislamske zemlje se nekim čudom razvijaju i sve su uspješnije. Da li ste se zapitali, zašto je to tako? Nakon Prvog svjetskog rata uspostavljen je plan i program tutorstva. Ko se uspio udaljiti od tog plana i ostao je uspješan. Bit ćete najveći strateški sljepci na svijetu.

Poštovani prinče!
Borba protiv Tuske, kako biste pridobili Ameriku i Izrael na svoju stranu, vama, poštovani prinče neće ništa donijeti, samo ćete izgubiti. Okretanje od prijateljstva s Turskom, ostavit će vas i vaše zemlje bez zaštite i podrške.
Prinče, ne budite od onih koji podržavaju borbu protiv Turske. Ne budite dio terorističke organizacije, doći će dan kada ćete sigurno izgubiti, pogledajte današnju geografiju, doći će dan kada ćete shvatiti ono što smo vam davno govorili. Ukoliko stavite Iran i Tursku u isti koš, svakako ćete biti najveći strateški slijepci zbog toga.

Neprijateljstvom protiv Turske, svakako nećete ništa dobiti, samo možete izgubiti. Kabu ne možete zaštiti sa onima koji su napali i okupirali Kuds Podržali smo vas kada je u pitanju odnos prema Iranu. Zabrinuti smo bili kada je Teheran okrenuo politiku protiv Saudijske Arabije. Svakako smo to vidjeli kao perzijski okupacioni plan. Međutim, poštovani prinče, vi brkate stvarnost sa maštom.

Brkate historiju i geografiju, i njihove stvarnosti. Protiv Irana su vas okrenuli Izrael i zemlje koje isto rade sa drugim zemljama. Oni nisu vaši prijatelji niti vam žele dobro. Tako isto je i sa SAD-om, Izraelom i drugim neprijateljima koji su za vas prejaki i protiv kojih se sigurno ne možete braniti, možete samo izgubiti svoju zemlju i biti opljačkani. S tim valovima se ne možete nositi.

Sa onima koji su napali i okupirali Kuds ne možete zaštiti Kabu, ne možete zaštiti od takvih Mekku i Medinu, poštovani prinče. Muslimanski svijet nestaje iz svjetske historije, budite svjesni toga! Prije svega, moramo vam reći ne možete upravljati državom prema prioritetima izraelske obavještajne službe, ne možete osigurati mir u regionu, ne možete garantovati sigurnost zemljama Zaljeva. Ne možete zaštititi muslimane pod uticajem jevrejskog lobija..

Poštovani prinče, tvoj prijatelj Muhammed Bin Zaid danas otvoreno naoružava i finansira kurdski PKK-u i podržava napad na Tursku. Poštovani prinče, nije samo vaša zemlja napadnuta već cijeli region. Cijeli muslimanski svijet se briše sa historijske mape. To rade vaši „prijatelji“, oni koje smatrate partnerima, cijeli islamski svijet je toga svjestan, samo čekamo još vas da saznate to. Ovaj put vas vodi u propast poštovani prinče!

Poštovani prinče, mi se u cijelokupnoj historiji, a tako i danas, borimo protiv Zapada i njihove politike. Ne borimo se samo za tursku nego za cijeli region. Zapamtite, naš narod neće i ne može zaboraviti politiku koju danas vodite.
U prošlosti smo izgradili tursko – izraelski savez, nakon toga smo vidjeli da je to veoma loše za našu zemlju i naš narod. Sada, kako i vi ne bi prošli isto, upozoravamo vas da idete istim putem kao što smo išli i mi. Ponavljate naš put, a on nije dobar.

Poštovani prinče, shvatit ćete da će vam vrlo brzo Turska biti potrebna kao prijatelj i saradnik. Poštovani vladaru! Mi smo kroz stoljeća borbe, haosa, ponižavanja i uništavanja našli izlaz. Na neki način smo ostali na nogama, zahvaljujući ovom iskustvu i politici koja nam je u korijenima smo opstali i ostali. Hiljadu godina hodamo ovim putem, hiljadu godina se borimo na ovim prostorima. Ponovo ćemo pronaći naš put i nastaviti ga kao i do sada.

Ukoliko se vi usprotivite nama ili stanete na našu stranu, ukoliko nam budete prijatelj ili ne budete, mi ćemo ponovo taj put proći. U inat ćemo ostati uspravni na tom putu. Ostat ćemo takvi jer smatramo da je to ispravni i jedini put. Vi na vašem putu sigurno nećete ostati i opstati. To je nemoguće. Oni su uzeli druge zemlje za cilj, nemojte misliti da je Iran cilj, zapravo ste to vi. Zemlje u kojima oni žele biti su arapske zemlje. Ništa drugo poštovani prinče.

Posljednji cilj ovih neprijatelja koji žele zadati muslimanima i islamu jesu Mekka i Medina. Žele da pognemo glavu od stida. Samo zbog toga ste vi njihovi „prijatelji i saradnici“. Imat ćete potrebu za Turskom, bez nas nećete uspjeti.

Za par godina ćete svakako to i sami shvatiti poštovani prinče.

Related posts

Biometerološka prognoza

SAVJETNICI

Uprkos dugoj tradiciji maslinarstvo na niskim granama

SAVJETNICI

Sa kojim preparatima možete imati organsku poljoprivredu!

SAVJETNICI

Leave a Comment