Apple nam donosi “bežičnu budućnost”

Apple je potvrdio da je realizovana kupovina, što je rijedak slučaj, a potpredsjednik razvoja hardvera Dan Riccio je rekao da će to biti odličan dodatak kompaniji jer Apple radi na kreiranju “bežične budućnosti”.

Predstavljanjem iPhonea 8, iPhonea X i Apple Watcha Series 3 u septembru, Apple je istakao svoju viziju koja se odnosi na jednostavniju formu punjenja, koja funkcioniše po Qi industrijskom standardu te barem djelomično opravdao uklanjanje utora za slušalice i investicije u Bluetooth dodatke. Apple planira naredne godine predstaviti ploču za punjenje pod nazivom AirPower koja će simultano puniti svaki iPhone sa stražnjim staklenim dijelom, Apple Watch i bežične Airpods slušalice.

Još uvijek nije jasno kako će PowerbyProxi pomoći Appleu u ostvarenju ambicija, kao i da li će američka kompanija ugasiti PowerbyProxijeve komercijalne operacije. Novozelandska kompanija poizvodi module za punjenje koji mogu obavljati transfer energije od 100 W. Apple bi u budućnosti mogao uvesti podršku bežičnog punjenja i za veće i “gladnije” uređaje poput MacBooka.