Aplikacija koja otkriva šifre za wi-fi

"Ako u kafiću dignete ruku u zrak i kažete ‘halo momak, šifra’ konobar kafića možda će vam kazati ‘lvxor658’"

Besplatne mobilne aplikacije koje vam otkrivaju sve šifre u vašoj blizini, potrebne za pristup na internetske mreže su dostupne i to besplatno.
Najpoznatija se zove “WiFi Map” i već godinama je hit, a preporuka je skinuti i “Free Passwords” koja je nešto lošije ocijenjena u trgovinama aplikacijama, ali opet odlično funkcionira.

Marljivi turisti šifre rutera od ugostiteljskih objekata utipkali su baš u njih, pa ih i vi i oni u tren oka možete pronaći na zaslonu mobitela. Te aplikacije će vam po lokaciji gdje se nalazite otkriti sve šifre oko vas!

Ovako možete doznati skoro sve šifre koje vas zanimaju, i koje pripadaju firmama, ali nažalost i privatnim osobama.

Ovim aplikacijama nisu oduševljeni iznajmljivači, jer ono što je malo manje pozitivno jest da turisti u Hrvatskoj isto tako ukucavaju i šifre smještajnih jedinica, soba, kuća, hotela i apartmana što se po gradu iznajmljuju, pa tako lako provalite i nemarnim susjedima s ‘TP-LINK5585384’ imenima mreža, piše Slobodna Dalmacija.

Evo kako cijeli sistem funkcionira.

I vi možete unijeti šifre koje znate, i tako dati svoj obol džabalebarošima – i fureštima i domaćima. I bit će vam zahvalni. A ako ste vlasnik ugostiteljskog objekta koji čita ovaj tekst, brinite se, jer i da promijenite šifru, u prosjeku će trebati dva tjedna da vaš gost unese u server novu koju ste odabrali.