Apel za pomoć porodici Duraković iz Bužima: Potrebna hrana, odjeća i obuća

Na adresu portala pravisavjeti.info stigao je apel za pomoć. Apel, koji prenosimo u cjelosti, poslala je mlada majka troje djece iz Bužima:

”Ja, Selvedina Durakovic imam 27 godina. Živim sa mužem i troje djece u Bužimu u jako teškoj situaciji. Najstarije dijete ima 8 godina (dječak), curica 4 godine i najmlađi sin 3 godine. Imam sina bolesnog koji boluje od astme i s kojim smo često po bolnicama zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja. Živimo u jednoj sobici koja je totalno neuslovna za život gdje je moj sin nažalost i obolio. Borimo se svaki dan samo kako bismo preživjeli jer nemamo osnovno za život. Ono što nam je najpotrebnije je hrana, odjeća i obuća. Možete nas posjetiti i lično se uvjeriti u kakvoj smo situaciji. Ko želi pomoći meni i mojoj porodici možete nas kontaktirati na broj mobitela: 062- 603-979 ili nas lično posjetiti na našu adresu. Unaprijed se zahvaljujem svim ljudima dobrog srca koji se odazovu u pomoć meni i mojoj porodici koja nam je stvarno prijeko potrebna jer moja su djecica gladna, a ja sam očajna ko svaka majka što bi bila da je u ovakvoj situaciji, da su joj djeca gladna a da im nemate šta dati jesti. Muž ne redi nigdje, obolio je na živce,tako da sam totalno nemoćna i u strahu da će mi djeca umrijeti od gladi. Zato molim sve dobre ljude koji su u mogućnosti da nam pomognu da nam se obrate na naš kontakt telefon ili nas posjete na nasoj adresi: Naselje Pašin brod, Bužim.”

Ukoliko želite pomoći ovoj dječici u ovim hladnim zimskim danima, nazovite ih ili ako ste blizu posjetite ih i pomozite im da ne budu gladni.

Izvor: pravisavjeti.info