Apel za pomoć: Pomozimo malom Davudu iz Bužima

Malom dječaku Davudu Muratoviću iz Varoške Rijeke  je tek 18 mjeseci, a već se više od pola godine bori  za svoje zdravlje. Uredništvo našeg portala je preko vrijednog humaniste Almira Buljubašića saznalo za teško zdravstveno stanje ovog malog dječaka iz zaseoka Varošine u MZ Varoška Rijeka, te smo  protekle sedmice zajedno posjetili ovu skromnu porodicu koja nam je ispričala tešku priču i borbi za zdravlje njihovog slatkog Davuda koji na prvi pogled osvaja svojim iskrenim i nevinim osmijehom.

Čitava priča počinje sredinom prošle godine kada slučajno primjećuju da sa Davudom nešto nije u redu. Odlaze u Dom zdravlja Bužim, te hitno za Bihać, a nakon toga i u Klinički centar u Sarajevo gdje je malom Davudu dijagnosticiran rak. Nakon operacije Davud je ostao bez jednog bubrega kojeg je zahvatio rak i već nekoliko mjeseci redovno ide na kemoterapije. Do sada je primio 17 kemoterapija od ukupno 34 i čeka ga još dosta odlazaka u glavni grad naše države.

I kako to uvijek biva, priča oko malog Davuda se tu ne završava jer odmah poslije završetka kemoterapija Davud će morati na još jednu hitnu operaciju u Sarajevu. Za njegovo liječenje i operaciju nisu potrebne veliki novci ali je porodica Muratović u dosta teškoj situaciju zbog čestih kontrola i odlazaka u Sarajevo da veoma teško stiže pokriti sve troškove pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da svojim novčanim prilozima pomognu liječenje našeg sugrađanina.

Uplate novčanih priloga možete uplatiti na račun otvoren kod KIB banke u Bužimu.

Uredništvo portala će pratiti akciju prikupljanja pomoći našem malom Davudu i tome  vas redovno obaviještavati.

KIB BANKA:

Uplata na ime: MURATOVIĆ  EMIRA

Broj računa : 1456404062

Žiro račun KIB banke: 1984010000000080

Za uplate iz inostranstva:

S.W.I.F.T.: KINBBA22, Komercijalno-investiciona banka dd, Velika Kladuša, Bosna i Hercegovina

IBAN: BA39 1980 1656 4022 3625

MURATOVIĆ (SAFET) DAVUD

Varoška rijeka 481, 77243 Varoška Rijeka, BiH

…”Ne možeš pomoći svakom, ali svako može pomoći nekom”… Pomozimo koliko je ko kadar, da se spasi ovaj mali život, uz Allahovu pomoć.