Image default
Arhiva

Upotreba satelita u poljoprivredi

Koje anomalije u poljoprivrednom polju mogu da se detektuju sa satelitskih snimaka?

Kisela zemljista mogu da se odrede merenjem pH vrednosti zemljista i obicno se primjenjuje krec (kalicijum karbonat) da bi se povecala vrednost pH kiselih zemljista. Krec nije uvek istih karakteristika i njegova uspesnost u podizanju pH vrednosti zemljista moze biti razlicita.

geo_anomalije

Za razvoj biljaka u poljoprivrednom polju izuzetno je vazno da pH bude u optimalnoj oblasti. U kiselim zemljistima dostupnost nutrijenata (hraniva) nije dobra pa biljke i pored djubrenja ne prihvataju dovoljne kolicine makro nutrijenata (vidi sliku ispod). Takodje, za niske vrednosti pH mikro elementi mogu da budu suvise dostupni i da budu toksicni. I na kraju, rad “dobrih” mikroorganizama je znatno usporen.

Ovakve anomalije u poljoprivrednom polju vrlo lako mogu da se detektuju sa satelitskih snimaka, recimo nedostatak azota u biljnom tkivu i pored dovoljne kolicine nutrijenata (hraniva) koja je primenjena.

Javite nam se za detalje, bicete prijatno iznenadjeni nasim uslugama analize satelitskih snimaka za potrebe poljoprivrede.

Posetite nas web sajt – www.geoagrosatelit.com za vise informacija

Related posts

Arapski turisti već rezervišu letove za BiH: Dolaze u Bihać, Mostar i Blagaj

SAVJETNICI

Savez brani malinare, a država otkupljivače

SAVJETNICI

Jeste li spremni za verifikaciju diploma u kaburu?

SAVJETNICI

Leave a Comment