Image default
Arhiva

Američki kauboj napao crkvu zbog punice

Amerikanac koji je u nedjelju u crkvi u Teksasu ubio 26 ljudi, uključujući nekoliko djece među kojima je najmlađe imalo 18 mjeseci, vjerovatno je na svoj čin bio potaknut porodičnom svađom, objavile su u ponedjeljak mjesne vlasti.

“U toj je porodici vladala svađa”, rekao je Freeman Martin, dužnosnik snaga reda Teksasa, objasnivši da je punica napadača, Devina Patricka Kelleyja, dolazila u tu crkvu.

“Punica je dolazila u tu crkvu. Znamo da je primila prijeteće SMS poruke od njega. Ovo nije bilo motivirano rasom, niti vjerskim uvjerenjima”, rekao je Martin.

Riječ je o najgorem masovnom ubistvu u historiji Teksasa i jednom od najgorih u savremenoj historiji SAD-a.

Cijeli svijet priča kako ovaj slučaj nema veze s terorizmom, jer počinioc nije bio musliman .

Inače ako je boravio 5 minuta u muslimanskoj zemlji odmah je islamski fundemetalista, isis ili ti neki zaluđeni samoubica s arapskim štihom .

 

U nastavku vam donosimo listu zločina i napada koje su izveli nemuslimani, a koji nisu okarakterisani kao “terorizam”.

1. Anders Behring Breivik – Kršćanin. Breivik je u Norveškoj 22. jula 2011. godine u krvavom pohodu ubio 93 osobe. Koristio je bombu i puške. Izričito nastrojen protiv muslimana. Njegov napad nije okarakterisan kao terorizam, smješten je u ćeliju u kojoj ima internet i svu moguću akomodaciju. Posebno je bilo zanimljivo kada se njegov advokat prošle godine žalio da Breivik nema dovoljno dobre uslove u zatvoru.

anders, breivik, brejvik, norveškaIzvor: Reuters

2. Timothy McVeigh – Katolik. Zalagao se za “bijelačku nadmoć” i za zakon koji omogućava nošenje oružja. Zgradu “Alfred P. Murrah” u Oklahomi digao u zrak i ubio 168 ljudi.

terorizam, ubice, bombe,Izvor: Screenshot/ Arhiv

3. Dylnann Roof – Kršćanin. Bijelac koji je želio potaknuti “rasni rat”. Tokom mise je ušao u crkvu u Charlestonu i ubio devetero ljudi.

terorizam, ubice, bombe,Izvor: Screenshot/ Arhiv

4. Robert Dear – Kršćanin. Zalagao se protiv prava na abortus. Upao u Kliniku za planiranje roditeljstva u Koloradu i ubio 4 osobe, ranio devet.

terorizam, ubice, bombe,Izvor: Screenshot/ Arhiv

5. Peter Selis – Kršćanin. Borac za “bjelačku nadmoć”. U rasnom napadu 30. aprila ubio jednu osobu i ranio sedam “dok je mirno pio pivo”,

6. James H. Jackson – Kršćanin. Nožem izbo na smrt mladića crne boje kože i kazao da je to bila “samo proba pred veći napad”,

7. Wade Michael Page – Kršćanin. Ušao u hram Sikh religije u Wisconsinu 5. augusta 2012. godine i ubio šestero ljudi.

Izvor: Arhiv/ Murderpedia

8. Eric Rudolph – Kršćanin. Borac protiv prava na abortus i protiv prava homoseksualaca. Odgovoran za pet napada bombom, ubio 8 ljudi i povrijedio 12.

9. Seung – Hui Cho – Kršćanin. Izazivao probleme na osnovi “rase”. 16. aprila 2007. godine ubio 32 osobe u kampusu koledža Virgina Tech.

terorizam, ubice, bombe,Izvor: Screenshot/ Arhiv

10. Jared Loughner – Konzervativni kršćanin. Mrzitelj ženskog spola. Ubio šest ljudi, uključujući devetogodišnju djevojčicu. Povrijedio sedam osoba.

11. James Holmes – Protestant. Ubio 12 osoba i povrijedio 70 u kinu u Aurori, Colorado 20. jula 2012. godine.

12. Adam Lanza – Katolik. Ubio dvadesetero djece i šest odraslih članova osoblja u osnovnoj školi Sandy Hook 2012. godine.

13. Ashin Wirathu – Budist. Lider anti-muslimanskog pokreta. Kao svoj cilj želi “izbrisati muslimane”. Njegovi govori mržnje su inspirisali mnoge na zločine protiv muslimana.

terorizam, ubice, bombe,Izvor: Screenshot/ Arhiv

14. Marc Lepine – Rimokatolik. Ekstremni mizogonist i borac za “bjelačku nadmoć”. Upucao i ubio 14 žena, ranio 15 drugih.

terorizam, ubice, bombe,Izvor: Screenshot/ Arhiv

15. Alexandre Bissonnette – Kršćanin. Anti-musliman. 27. januara 2017. godine ušao u džamiju i ubio šest osoba, ranio 19.

Inače vam mediji ovo neće objaviti jer nije atraktivno, to jest nije dobro plaćeno …

n1 avaz agencije

Related posts

Super recept za brzo mršavljenje

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Pravi savjeti o djelovima motorne pile

SAVJETNICI

Leave a Comment