Image default
Arhiva

Amel Tuka: Sve je u Božijim rukama

Amel Tuka će večeras iza ponoći u 3 sata i 17 minuta po našem računanju vremena trčati polufinale na 800 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Protivnici našem najboljem atletičaru u drugoj kvalifikacionoj trci su Andreas Bube (Danska), Rynardt van Rensburg (Južna Afrika), Alfred Kipketer (Kenija), Boris Berian (SAD), Brandon McBride (Kanada), Mohammed Aman (Etiopija) i Yassine Hethat (Alžir).

“Ovo je najteža trka jer svi žele da se plasiraju u finale, svi žele da budu među osam najboljih na planeti. Bit će jako teško, ali sigurno ću dati sve od sebe kao što sam to i do sada radio. Kako kaže moj trener, sve smo odradili do sada kako treba, radili smo jako i naporno za ove Olimpijske igre, a sada je sve u Božijim rukama. Hvala svima na velikoj podršci koju pružate meni i našem olimpijskom timu”, poručio je Tuka pred večerašnju trku.

Pred Tukom je izuzetno težak zadatak, s obzirom da iz tri polufinalne grupe u finale prolaze po dva najboljeplasirana, te još dvojica sa najboljim vremenima.

Uz Tuku, plasmanu u finale iz druge kvalifikacione grupe se nadaju Kipketer, McBride i Aman.

Related posts

Neće se plaćati carina na pakete s Amazona ili eBaya

Za noć u luksuznim vilama u BiH i po 2.000 KM

Zejnile,tvoja mati samo meni zapovide i progoni me kroz iglene ušice!

Leave a Comment