Aleksinac nema drumsku signalizaciju!

Lokalni portali u Aleksincu, www.aleksinac.net i www.proverenavest.info su pisali o tome da Aleksinac nema bezbednu drumsku signalizaciju.

Poznato nam je to da se skora dogodila nesreća u Donje Medjurovo, da li tako nešto treba da se dogodi i u malom gradu pored Niša, u Srbiji, Aleksincu?

Tekst portala, Vam prenosimo u celosti:

На неким местима у нашој Општини грађани су приметили лоше постављену друмску сигнализацију. Ово није само локални проблем већ и велики безбедносни ризик.

Друмска сигнализација између насеља Тешица и Грејач

“Потребно је покренути питање око постављања друмске сигнализације, испред путног прелаза између насељених места Тешица и Грејач. Знакови “СТОП” и “АНДРЕЈИН КРСТ” постављени тако да делимично или потпуно заклањају “ТРЕПТАЧЕ”, који најављују спустање полубраника и наилазак воза што може негативно да се одрази на безбедност. На учеснике у друмском саобраћају, и на железнички саобраћај имајући у виду да се скоро десила катастрофа на прелазу у Доњем Међурову, која је однела некољко људских зивота, нажалост.

Преко наведеног прелаза ПБП 6 у км 223+308 пруге Београд-Ниш, прође неколико десетина аутобуса имајући у виду да се исти налази на рути редовне линије Ниш-Витковац, аутобуског превозника НИШ ЕКСПРЕС . Обраћали смо се путем мејла саобраћајном инспектору нишавског округа, али и даље без реакција.” – написао је један од читаоца.

Фотографије су сликане из оба правца.