Image default
Arhiva

Aldin Džidić napušta Tuzlu

Nogometaš Aldin Džidić, koji je na Tušanj stigao uoči početka sezone, jutros je napustio Tuzlu.

Prema izvorima Fene, Džidić je tražio od Odbora za hitnost Slobode da mu se isplati pozamašna suma novca po ugovoru, a nakon što mu je rečeno da se obrati onome s kim je dogovorio preskupi angažman (nezvanično oko 85.000 maraka), defanzivac je spakovao stvari i otišao je iz Tuzle.

Na isti korak, kako doznaje Fena, sprema se i Mahir Karić, napadač koji je najavljivan kao veliko pojačanje. “S Džidićem sam došao na Tušanj, vjerovatno ću i krenuti za njim”, izjavio je novinarima Karić koji je, ipak, ostavio mogućnost dogovora o ostanku s novim rukovodiocima tuzlanskog kluba.

U Odboru za hitnost su pregledali ugovore svih nogometaša i iznenađeni su visinom ugovora koje je s pojedinim igračima sklapao predsjednik u ostavci Azmir Husić.

Član Odbora za hitnost, koji je želio ostati anoniman, napomenuo je da postoje dupli ugovori s igračima, jedan za javnost, a drugi tajni. Predsjednik Skupštine Slobode Kemal Kurević, najavio je održavanje sjednice najvišeg klupskog tijela idućeg mjeseca, a tada bi javnosti bili prezentirani rezultati finansijskog poslovanja kluba u posljednje tri godine, uključujući i ugovore koje je s igračima sklapao Husić.

Related posts

Mirzina borba za život

Edukacija u poljoprivredi: Tema ovosedmične radionice je voćna kultura kesten

Novogodišnja akcija: Poreznici “će loviti” pjevače

Leave a Comment