Image default
Arhiva

Aerodrom Mostar iduće godine dovodi niskotarifnu zračnu kompaniju

Na sličan način zračne koridore s ostatkom Europe otvorila je Zračna luka Tuzla. Za ovu namjenu Vlada Tuzlanske županije godišnje izdvaja 700 tisuća maraka, a projekt se pokazao kao iznimno uspješan
Marko Đuzel, jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar, izjavio je kako bi se, ako se osigura 500 tisuća konvertibilnih maraka subvencija, u Hercegovinu mogla dovesti jedna niskotarfna zračna kompanija te bi se uspostavilo nekoliko novih međunarodnih zračnih koridora iz Mostara.

 

– Postoji nekoliko paketa subvencija koje bismo trebali dobiti kako bismo mogli načiniti ovaj iskorak. Ono što mi priželjkujemo u idućoj godini je 500.000 maraka subvencija jer je to iznos koji jamči da se dovede jedna od niskotarifnih zrakoplovnih kompanija te da se uspostavi nekoliko zračnih koridora, između kojih su oni s Njemačkom i skandinavskim zemljama – izjavio je Đuzel u razgovoru za Večernji list BiH.

 

Na sličan način zračne koridore s ostatkom Europe otvorila je Zračna luka Tuzla. Za ovu namjenu Vlada Tuzlanske županije godišnje izdvaja 700 tisuća maraka, a projekt se pokazao kao iznimno uspješan.

 

– Nama čak i ne bi trebalo toliko novca koliko dobiva tuzlanska Zračna luka. Sve projekcije koje imamo pokazuju kako bismo s 500.000 KM mogli pokriti troškove koje iziskuje suradnja s jednom niskotarifnom zrakoplovnom kompanijom – kaže Đuzel.

 

Dodao je kako nakon posljednjih susreta s predstavnicima Vlade HNŽ-a imaju razloga za optimizam te se nadaju kako će u konačnici ta priča biti realizirana.

 

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na prošloj sjednici usvojila je odluku na temelju koje će u idućoj godini Zračnoj luci Mostar biti osigurana sredstva za uspostavu novih zračnih linija. Nije precizirano o kojem je iznosu riječ.

Related posts

Vremenski bilten

“Čutina lubenica”: Dostava u novom prepoznatljivom vozilu

Biometerološka prognoza

Leave a Comment