8 fantastičnih načina da stari džemper pretvorite u nešto novo

1. Zimski svijećnjaci

Obmotajte komad starog džempera oko običnog staklenog svijećnjaka ili tegle, a najpraktičniji dio džempera u tu svrhu su rukavi.

2. Jastučnica

Umjesto da ga bacite, pretvorite stari omiljeni džemper u novu mekanu jastučnicu. Veoma jednostavan projekat čak i za one koji nisu vični u šivenju.

3. Rukavice

Rukavice su još jedan lak a koristan način da reciklirate staru garderobu. Uz pomoć šivaće mašine brzo ćete imati nov par rukavica da vas grije.

4. Abažur

Čak i najobičniju lampu možete pretvoriti u atraktivnu i unikatnu ako “obučete” abažur u pleteni džemper. Dovoljno je da ušijete komad lastiša za unutrašnje ivice džempera koji će držati materijal na mestu.

5. Čuvar toplote

Ovaj ukrasni detalj na šolji održavaće piće duže toplim. Isjecite komad džempera, a na krajeve stavite čičak traku ili dugme kako bi mogao lako da se skida. Po potrebi opšijte jednu ili obje ivice trakom i grijač za šolju je gotov.

6.Ukrasna kutija

Ova simpatična kutija za skladištenje napravljena je od najobičnije kartonske kutije i starog džempera.  Dodajte i par detalja poput bele čipke i kanapa biće dovoljno da je ukrasite.

7. Unikatne narukvice

Ne samo što će privući pažnju, ove narukvice obložene materijalom su i veoma udobne za nošenje.

8. Grijači za noge

Veoma jednostavno napravićete grijače od dva rukava džempera. Biće vam potrebne i dvije ukrasne trake za zatezanje koje ćete uplesti kroz donji dio grijača.