Image default
Arhiva

10 razloga zašto je srednje dijete u porodici (često) najjače

Možda to nikada nećete primijetiti, jer oni ne dobivaju jednaku pažnju. No, to je u redu, jer to ih čini jačim pojedincima. …

Srednje dijete postaje samostalnije i zahvalnije za male stvari koje život može ponuditi. Ovdje su neki od razloga zašto je srednje dijete najjače od svih, piše lifehack prenosi savjetnikuspjeha.org.

1. Oni znaju kako učinkovito riješiti probleme

Braća i sestre se uvijek prepiru, ponekad se i tuku! Međutim, srednja djeca uvijek su uhvaćena u sredinu ponavljajuće drame. Oni su često stručnjaci za temu o kojoj se vodi rasprava. Razlog zašto je to tako je taj što se obično najmlađi i najstariji svađaju.

Oni se obraćaju srednjem djetetu u nadi da će ih podržati, ali srednje dijete zna bolje. Ono sagleda obje strane i donese presudu koja je toliko moćna, emocionalno i logično, da svađa obično završava upravo tamo i tada.

Drugi brat i sestra nemaju izbora nego reći: “Wow, to ima smisla, u pravu si.” Svijetu su potrebne osobe koje znaju riješiti probleme, što znači svijetu su potrebna srednja djeca.

2. Oni riskiraju

Druga braća i sestre su toliko naviknuti na pažnju da ne mogu ništa učiniti bez nje. Tu su srednja djeca u prednosti. Oni hrabro preuzimaju rizik.

Oni ne osjećaju potrebu da traže odobrenje od svojih nastavnika ili roditelja. Oni samo odu i odrade stvari na tako visokoj razini da impresioniraju sve.

3. Oni su ljubazni i zastrašujući

Srednje dijete nema izbora nego se suprotstaviti svom starijem bratu i biti ljubazno prema mlađem. No, ono se koristi zastrašivanjem samo kad mora. Najmlađe dijete je obično slabije i srednje dijete razumije kako je to, jer i ono ima starijeg brata ili sestru.

S ovim znanjem, ono se ponaša prema mlađem bratu ili sestri onako kako bi željelo da se starije ponaša prema njemu. Oni doista žive moto “ponašaj se prema drugima onako kako bi želio da se drugi ponašaju prema tebi”. Ali nikad nemojte njihovu ljubaznost smatrati slabošću, jer imaju iskustva sa obje strane spektra.

4. Oni bolje raspolažu novcem

Najmlađa i najstarija djeca su obično razmažena. Oni znaju trošiti gotovo neograničen iznos novca svojih roditelja. Srednje dijete uzima ono što može dobiti, ali oni su pametniji kad troše. Oni znaju da si ne mogu priuštiti luksuz razmetanja, jer znaju da će proći neko vrijeme prije nego što ih njihovi roditelji ponovo nagrade.

Znajući to, oni uče štedjeti novac i troše ga samo na stvari koje su im jako važne. Oni prosuđuju stvari na temelju kvalitete, a ne količine. Oni nisu zainteresirani za trendove, jer znaju da su to obično loše investicije.

Takvo ponašanje dovodi ih do toga da uvijek imaju više od ostalih. To također znači da mogu postati bogati investitori i pametni poduzetnici.

5. Oni su obično pametniji

Srednja djeca imaju luksuz učenja od najstarijeg brata ili sestre. Ali oni također zapnu s podučavanjem najmlađeg. Međutim, to nije loša stvar. Prema psiholozima, podučavanje je najefektivniji oblik učenja! Najmlađe dijete obično biva samo podučavano, dok najstarije obično samo podučava.

No, srednje dijete ima iskustva s jednim i s drugim! Dakle, njihov mozak je uvježbaniji. Oni vide stvari iz obje perspektive i koriste te vještine da se istaknu u školi, poslu ili sportu!

6. Oni donose odluke

Dok njegova mlađa i starija braća i sestre obično raspravljaju o tome koji put je najkraći put do kuće, srednje dijete obično analizira logički put. Budući da se najmlađi i najstariji ne mogu složiti, srednje dijete obično ima zadnju riječ.

Odluka obično leži u rukama srednjeg djeteta, njegov glas je na kraju bitan. Znajući to, ono nikada ne sudjeluje u emocionalnim napadima. Ono već očekuje da će biti taj koji će donijeti odluku pa umjesto da učestvuje u svađi, donosi logičnu odluku.

7. Oni nemaju granica

S obzirom da se srednje dijete često zanemaruje, oni nemaju izbora – oslanjaju se na sebe prilikom donošenja odluka i preuzimaju rizik. Uz preuzimanje rizika dolazi i veći osjećaj za realnost. Oni shvaćaju da život nije tako strašan kao što to većina ljudi misli.

Oni nisu naučeni na pažnju ili odobrenje, jer su često bili nezapaženi. To ih je potaklo da sami dublje istraže nepoznato. Oni shvaćaju da nepoznato nije tako strašno kao što se čini. Oni žive život vjerujući da su ograničenja samo umjetne granice.

8. Oni imaju jači utjecaj

Srednja djeca morala su naučiti kako se nositi sa svojom braćom i sestrama. Često su morali donositi odluke koje će sve strane učiniti sretnima.

Na taj način su stekli sposobnost pregovaranja i slaganja s ljudima. Oni često koriste te vještine u drugim društvenim situacijama.

9. Oni su sigurni, a ne umišljeni

Iako najstarije dijete uvijek osjeća potrebu da bude u “pravu”, najmlađe uvijek osjeća potrebu da bude pokorno. Srednje dijete zna da je pogrešno biti previše samouvjeren, jer je to u suštini šepurenje. Ali ono također vidi i nedostatke u previše pokornom stavu.

To mu omogućuje da stvori savršenu ravnotežu između to dvoje. Ono zna kada treba reći da je u pravu i zna kada treba reći da je u krivu.

10. Oni su najproduktivniji

Iz nekog razloga, najstarije dijete je sklono naređivati svojoj mlađoj braći i sestrama. Oni umjesto njega obavljaju stvari koje može učiniti i sam. To omogućuje najstarijem djetetu da se izvlači i da postane lijeno. Međutim, najmlađe dijete obično izmanipulira svoje roditelje da oni obave stvari umjesto njih.

Dakle, pogodite ko zaglavi s dnevnim zadacima? Srednje dijete. Na kraju, srednje dijete u tome ne vidi ništa loše. To mu omogućuje da rad smatra sredstvom za psihički i fizički rast.

Srednja djeca postaju produktivniji pojedinci, a njihova braća i sestre zaostaju. Iako se to može činiti bolno na prvu, na kraju se isplati.

izvor : Akos.ba

Related posts

Brat Asmira Begovića potpisao za tim iz Championshipa

Stanje na cestama

Google nudi 1000 $ onom ko pronađe rupe u aplikacijama

Leave a Comment