0proštajna utakmica za zmajeve Spahića, Misimovića i Ibiševića

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je 22. sjednici prihvatio prijedlog da se Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević oproste na prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore 28. maja u Zenici.

Također, Izvršni odbor NS BiH je imajući u vidu značaj plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, prihvatio i prijedlog da se za igrače koji su nastupali na ovom takmičenju u narednom periodu organizuje zajednički oproštaj u jednoj od humanitarno-revijalnih utakmica.

Dogovorena oproštajna utakmica za Spahića, Misimovića i Ibiševića
Misimović, Ibišević, Spahić
FOTO: Misimović, Ibišević, Spahić

 

Na dašanjoj sjednici Izvršni odbor NS BiH prihvatio je i prijedlog Tehničkog komiteta, te smijenio kompletan stručni štab bh. juniora.

U krovnoj kućni bh. fudbala zahvalili su se za dosadašnji dugogodišnji rad Toniju Karačiću i njegovim saradnicima, koji ipak nije potvrđen adekvatnim rezultatima.

 

Emir Spahić od Bosne

Evo babo lomim – poznatiji kao Emir Spahić od Bosne. Ako ne požuti na utakmici i ne opsuje djecu barem jednom Grku, za mene podbacio. Inače, sam drži liniju ko vitezovi na Ćojluku.

 

 

Miske

Wizard – poznatiji kao Zvjezdan Misimović. Stari slaveni imali su riječ za sjajnog kreativca i mozak sredine terena. Ta riječ glasila je “Miske”. Danas se riječ “Miske” upotrebljava u fudbalskim akademijama širom svijeta, svaki put kada neki igrač uputi “nemoguću” loptu. Onu loptu koja savija prostor i vrijeme. Onu loptu koja ima mozak, bubrege, pluća… I cilj

Plavooki bombarder

Plavo oko plakalo je – poznatiji kao Vedad Ibišević. Sjaj u njegovim plavim očima jednostavno hipnotizira protivničke igrače. Njegove oči djeluju kao Bluetooth uređaj koji je povezan sa 4 ćoška protivničkog gola. Njegova lopta ne maši. On poslije svakog gola plače… Ali ne zato jer je tužan. Ne. On samo resetira software.

Do naredne sjednice Izvršnog odbora bit će utvrđen prijedlog novih članova stručnog štaba.